2012-04-14 21:10:50
Φωτογραφία για Τάσος Καραμάνος, το μεγάλο στοίχημα του Ατρομήτου
Στο Περιστέρι δεν γνωρίζουν τι μέλλει... γενέσθαι με τον Κώστα Μήτρογλου και το θέμα παραμονής του. Κάτι ανάλογο ισχύει και στην περίπτωση του Ηλία Αναστασάκου. Αυτό που ξέρουν σίγουρα, όμως, είναι ότι ο Τάσος Καραμάνος θα έχει ενεργό ρόλο στον Ατρόμητο της νέας σεζόν.

Οταν το περασμένο καλοκαίρι ο σύλλογος των Δυτικών Προαστίων αποφάσιζε να επενδύσει στον νεαρό επιθετικό, κανείς δεν φανταζόταν για τι... λαβράκι επρόκειτο. Κι ας φώναζε ο σκάουτ, Τόλης Αποστόλου ότι ο μικρός αποτελεί κάτι το ξεχωριστό. Όταν πια άρχισαν να δουλεύουν μαζί του σε καθημερινή βάση, ο Γιώργος Δώνης και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ έτριβαν τα μάτια τους με την τακτική κυρίως συμπεριφορά του Καραμάνου. Πολύ απλά διότι δεν περίμεναν ότι ένας παίκτης που αγωνιζόταν σε ομάδα Δ' Εθνικής (Αστέρα Μαγούλας) θα βρισκόταν σε τόσο καλό επίπεδο.

Ο 22χρονος επιθετικός κέρδισε με το σπαθί του τις ευκαιρίες και στην πρώτη του κιόλας σεζόν στη Super League, αγωνίστηκε σε πέντε παιχνίδια, στα τρία εκ των οποίων μάλιστα ξεκίνησε και βασικός! Μέτρησε, δε, και τρεις συμμετοχές στο Κύπελλο
. Στα περισσότερα από αυτά τα ματς, αγωνίστηκε στην πτέρυγα, ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν έβγαλε μάτια. Δεν ήταν, όμως, αυτός ο στόχος του Δώνη. Το τεχνικό τιμ ήθελε απλώς να προετοιμάσει το έδαφος. Εδωσε, λοιπόν, στον Καραμάνο τη δυνατότητα να πάρει τη λογική πρώτη κρυάδα, συνεχίζοντας παράλληλα να δουλεύει πολύ μαζί του.

Αν ο Γιώργος Δώνης ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ατρόμητο, το πιθανότερο σενάριο τον θέλει να εφαρμόζει αποκλειστικά το 4-4-2 τη νέα σεζόν. Οποιοι και αν είναι οι άλλοι επιθετικοί, είτε δηλαδή μείνουν τόσο ο Μήτρογλου, όσο και ο Αναστασάκος, είτε αποκτηθούν άλλοι, είτε συνεχίσει ο ένας εκ των δύο, ο Καραμάνος θα έχει ενεργό ρόλο. Τον πιστεύουν τόσο μάλιστα στο Περιστέρι, που κάποιοι δηλώνουν σίγουροι ότι ακόμα και ως εναλλακτική λύση να θεωρείται στην αρχή, θα εξελιχθεί σε πρώτης γραμμής στη συνέχεια.

Το βασικό στοιχείο που πρέπει να βελτιώσει ο «μικρός», όπως τουλάχιστον αναφέρουν αυτοί που τον ζουν καθημερινά, είναι η υποδοχή της μπάλας και η μεταβίβασή της. Και να γίνει πιο killer όταν πατά περιοχή, καθώς στον αγώνα με τον Παναιτωλικό (για παράδειγμα) βρέθηκε δύο φορές φάτσα με το γκολ και οι εκτελέσεις του δεν ήταν καλές. Αυτό, όμως, είναι θέμα εμπειρίας και παραστάσεων. Αυτό που δεν μαθαίνεται και δεν διορθώνεται καθόλου εύκολα, είναι η όρεξη για δουλειά και η ωριμότητα. Κι ο γεννημένος στον Ασπρόπυργο επιθετικός και ψοφάει για δουλειά, αλλά και πολύ ψύχραιμα έχει αντιμετωπίσει το άλμα των τριών κατηγοριών και την αναγνώρισή του ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή, από τον οποίο θα υπάρξουν σύντομα απαιτήσεις.

Το σημαντικότερο γι' αυτόν είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διακρίνει το ταλέντο του, που τον εμπιστεύονται και που δεν θα διστάσουν να τον ρίξουν στα – πιο – βαθιά. Στο χέρι του είναι onsports.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ