2012-04-14 21:11:21
Φωτογραφία για Ακινητοποιήθηκε γερμανικό πλοίο με πυρομαχικά για τη Συρία
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το σκάφος βρίσκεται 80 χλμ νοτιανατολικά της Κύπρου.Οπως μεταδίδουν γερμανικά πρακτορεία, ο οπλισμός βρίσκεται στο σκάφος Atlantic Cruiser υπό σημαία Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Πλοίο Γερμανικής ιδιοκτησίας που φέρεται να μεταφέρει βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά από το Ιράν για τη Συρία, έχει ακινητοποιηθεί νοτιοανατολικά της Κύπρου, σύμφωνα με συγκλίνουσες πρακτορειακές πληροφορίες.Οπως μεταδίδουν γερμανικά πρακτορεία, ο οπλισμός βρίσκεται στο σκάφος Atlantic Cruiser υπό σημαία Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Οπως λένε οι ίδιες πηγές, το σκάφος απέπλευσε από το Τζιμπουτί της Δυτικής Αφρικής για το συριακό λιμάνι Ταρτούς, αλλά οι διεθνείς ναυτοπλοικές αρχές ενημερώθηκαν από αξιωματούχο της Συριακής κυβέρνησης που αυτομόλησε.

Οπως μεταδίδεται, οι Κυπριακές αρχές απέρριψαν αίτημα του σκάφους να αγκυροβολήσει σε λιμάνι της Δημοκρατίας, ενώ παρόμοιο αίτημα απερρίφθη και από την Τουρκία.Μετά την εξέλιξη αυτή η γερμανική πλοιοκτήτρια εταιρεία κάλεσε το πλήρωμα να παραμείνει σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το σκάφος βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της Κύπρου.

Η Ουκρανική εταιρεία Τόρστεν Λουντέκε η οποία έχει ναυλώσει το σκάφος ανέφερε ότι σύμφωνα με τα έγγραφα της, μεταφέρει σωλήνες.

www.kathimerini.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ