2012-04-14 21:36:07
Φωτογραφία για Έγκλημα στο Μαρκόπουλο
Ελλάδα το μεγαλείο σου! Την ώρα που η ελληνική σκοποβολή παρουσιάζει την καλύτερη προολυμπιακή ομάδα όλων των εποχών και αναμένεται να έχουμε τη μεγαλύτερη αποστολή στην ιστορία μας, η ελληνική πολιτεία καταστρέφει το "κόσμημα" του Μαρκόπουλου Πρόσφατα ο Ευθύμιος Μίτας έγραψε ιστορία με παγκόσμιο ρεκόρ και κατάκτηση του Παγκόσμιου τίτλου στο σκητ. Μαζί με τον Νίκο Μαυρομμάτη έχουν ήδη εξασφαλίσει την Ολυμπιακή πρόκριση αλλά δεν μπορούν να προπονηθούν στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο του Μαρκόπουλου, από τα καλύτερα του κόσμου, καθώς είναι πολίτες και η εγκατάσταση ανήκει πλέον στην Ελληνική Αστυνομία.

Αυτό δεν είναι μεμπτό, το αντίθετο μάλιστα. Αφού ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές είναι καλό να αξιοποιούνται προς όφελος της κοινωνίας τέτοιες εγκαταστάσεις. Όμως το ίδιο μπορούσε να προφυλαχτεί και ο χώρος που φιλοξενεί τους αγώνες σκοποβολής.

Η τελευταία απόφαση είναι κόλαφος για τους φίλους του αθλήματος αφού ουσιαστικά προβλέπει καταστροφή του γηπέδου του πήλινου στόχου, μοναδικού στην Ελλάδα με τέτοιες δυνατότητες.


Απομένει λοιπόν να υλοποιηθούν απλά οι ενέργειες. Το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο, που χτίστηκε με έξοδα των Ελλήνων Πολιτών, θα καταστραφεί με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξασφάλισε μέσω του ΕΣΠΑ τα αναγκαία κεφάλαια για να προχωρήσει σε "παρεμβάσεις" στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου. Οι "παρεμβάσεις" αφορούν στη δημιουργία χώρων ένοπλης εκπαίδευσης, με αληθινά πυρά του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας. Οι εργασίες που έχουν "μελετηθεί" από την Διεύθυνση Τεχνικού του Υπ. Προ.Πο και εγκριθεί από την συσταθείσα για το έργο επιτροπή ξεκίνησαν ήδη!

Πήλινος Στόχος Τέλος

Σε πρώτη φάση τα έργα προβλέπουν τη διαμόρφωση των αναγκαίων χώρων στο ανάχωμα των γηπέδων πήλινου στόχου. Αυτό σημαίνει ότι τα γήπεδα των αγωνισμάτων πήλινου στόχου θα καταστραφούν!

Η "μελέτη" προβλέπει τη δημιουργία με εκσκαφή βληματοδόχων μέσα στο ανάχωμα του πήλινου στόχου. Προβλέπει επίσης την αύξηση του ύψους του αναχώματος, αφού θα τοποθετηθούν στην κορυφή του αλλεπάλληλες σειρές από τσουβάλια γεμάτα χώμα!

Όμως το ανάχωμα των γηπέδων του πήλινου στόχου δεν είναι ένα οποιοδήποτε χωμάτινο έργο. Έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές τόσο στο μέγεθος όσο και στην κατασκευή. Καλύπτεται δε από ειδικά πλέγματα που κατακρατούν τα μολύβδινα σκάγια και εμποδίζουν την απορρόφηση τους από το χώμα. Έτσι ο μόλυβδος δεν μπορεί να ενσωματωθεί με το έδαφος και να καταλήξει στον υδροφόρο ορίζοντα!

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οποιαδήποτε εκσκαφή θα καταστρέψει τα πλέγματα και η αποκατάσταση της ζημιάς θα είναι εξαιρετικά δαπανηρή. Άρα έχει παρθεί η απόφαση ο χώρος να μην ξαναχρησιμοποιηθεί για την άσκηση των Ολυμπιακών Αγωνισμάτων Σκοποβολής.

Επίσης να θυμίσουμε πως για την κατασκευή αυτού του ειδικού έργου, είχαν έρθει ειδικοί από τη Σουηδία που είχαν πληρωθεί αδρά για να κάνουν τη μελέτη του έργου με βάση της εμπειρία τους.

Αθλητές… εκτός Ελλάδας

Το αγώνισμα του Σκητ είναι ένα από αυτά που διεξήχθησαν στα γήπεδα που οδεύουν προς καταστροφή ! Ετσι κι αλλιώς οι αθλητές μας δεν μπορούν να προπονηθούν στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου Επειδή είναι πολίτες και το σκοπευτήριο έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ. Είπαμε η Ελλάδα διαχρονικά… τρώει τα παιδιά της και τώρα τους σκοπευτές της την ώρα που ετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού του Λονδίνου.

Μετά από πρόσφατη επερώτηση στη Βουλή είχε διαφανεί ένας δίαυλος επικοινωνίας για την αθλητική χρήση του χώρου (τη χρήση δηλαδή για την οποία κατασκευάστηκε) οι οποιεσδήποτε εξελίξεις απειλούνται από τετελεσμένα γεγονότα.

Οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στο σύνολό της και ως τέτοια προβλέπεται στο Νόμο 3342/05.

Θυμίζουμε πως ανάλογη έκταση υπάρχει και στην Αμυγδαλέζα όπου θα μπορούσε να κατασκευαστεί αυτός ο χώρος προπόνησης των αστυνομικών.

Επειδή προφανώς θα θέλουν να έχουν όλες τις δυνάμεις συγκεντρωμένες στο πιο άνετο Μαρκόπουλο (που έχει και ξενοδοχείο μέσα) και πάλι σε μια επικοινωνία με τη Ελληνική Σκοπευτική Ομοσπονδία – που δεν έγινε ποτέ – θα μπορούσε να είχε ρυθμιστεί και κυρίως μελετηθεί πολύ πιο εμπεριστατωμένα το θέμα, χωρίς να χρειαστεί να καταστραφούν εγκαταστάσεις που κόστισαν χρήματα στον ελληνικό λαό.
πηγή: sport24 planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ