2012-04-14 23:59:31
Φωτογραφία για Η Volvo ιδρύει εξειδικευμένο κέντρο εξέλιξης HMI στη Δανία
Ένα νέο κέντρο εξέλιξης που θα ασχοληθεί με την αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής (HMI - Human Machine Interface) πρόκειται να ιδρύσει η Volvo Car Corporation στην Κοπεγχάγη. Η αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής, που στοχεύει στο να κάνει την τεχνολογία πιο φιλική προς το χρήστη, είναι ένας τεχνολογικός τομέας ύψιστης προτεραιότητας για τη Volvo. Και οι πλέον ειδικοί στον τομέα, είναι κάποια πρώην στελέχη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Nokia, που ήδη ζουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα της Δανίας!

Η Nokia πρόσφατα ολοκλήρωσε μία αναδιάρθρωση τμημάτων που είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα κάποιοι εξειδικευμένοι μηχανικοί που θεωρούνται αυθεντίες στον τομέα της ανάπτυξης ΗΜΙ. Οι μηχανικοί είχαν ως έδρα την Κοπεγχάγη και η Volvo Car Corporation άρπαξε την ευκαιρία, προσλαμβάνοντάς τους και...ιδρύοντας ταυτόχρονα το συγκεκριμένο κέντρο εξέλιξης στην πόλη τους!

Η αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής έχει από καιρό αποτελέσει μια περιοχή υψηλής προτεραιότητας στην εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων και με τη νέα εταιρική στρατηγική της Volvo Car Corporation "Σχεδιασμένο Γύρω από Σένα," μπαίνει πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της Volvo. Τα αυριανά Volvo θα είναι άκρως "διαισθητικά" και πολύ εύκολα στη χρήση τους.


"Έχουμε πολύ υψηλές φιλοδοξίες για την HMI. Είναι ένας από τους τομείς στους οποίους σκοπεύουμε να αναπτυχθούμε περισσότερο και να έχουμε ηγετική θέση στην αγορά. Η δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου στην Κοπεγχάγη είναι ένα εξαιρετικό βήμα προς την επίτευξη αυτών των στόχων μας," σχολιάζει ο Πήτερ Μέρτενς (Peter Mertens), Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Volvo Car Corporation.

Και προσθέτει: "Το νέο κέντρο εκτός των πολύ εξειδικευμένων μηχανικών με τους οποίους στελεχώνεται έχει και μία ιδανική γεωγραφική θέση. Η περιοχή της Κοπεγχάγης είναι ένα δυναμικό κέντρο στο χώρο της εξέλιξης συστημάτων κίνησης και επιτρέπει τη στενή συνεργασία τόσο με κορυφαία Πανεπιστήμια που ασχολούνται με την έρευνα στο συγκεκριμένο τομέα, όσο και με πολυεθνικές και τοπικές εταιρείες."

Το νέο κέντρο εξέλιξης της Volvo θα απασχολεί περίπου 20 ειδικούς στην ΗΜΙ.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ