2012-04-15 01:53:06
Φωτογραφία για Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στην Κίνα
Ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας επιβραδύνθηκε στο 8,1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο φέτος από 8,9% το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011, ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια υπηρεσία της κυβέρνησης της χώρας. Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο μόνο σε σύγκριση με εκείνο που είχε καταγραφεί το δεύτερο τρίμηνο του 2009 (7,9%) τα τελευταία χρόνια.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2011 το ΑΕΠ της Κίνας είχε καταγράψει αύξηση 8,9% σε ετήσια βάση. Τα στοιχεία για το ρυθμό ανάπτυξης που ανακοίνωσε η κινεζική εθνική στατιστική υπηρεσία αποτελούν άλλη μια ένδειξη επιβράδυνσης της οικονομίας της χώρας.

Την Πέμπτη η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε την εκτίμησή της για την ανάπτυξη της Κίνας το οικονομικό έτος 2012 στο 8,2%, ποσοστό το οποίο εάν επαληθευτεί θα είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 13 ετών, καθώς η εγχώρια κατανάλωση και οι επενδύσεις μειώνονται και η παγκόσμια ζήτηση για τα εξαγόμενα κινεζικά προϊόντα εξασθενίζουν εν μέσω της κρίσης χρέους στην ΕΕ και των συνεχιζόμενων προβλημάτων της οικονομίας των ΗΠΑ.

Πάντως η Παγκόσμια Τράπεζα εκτίμησε ότι η ανάπτυξη της Κίνας μπορεί να επιταχυνθεί ξανά στο 8,6% το 2013, προσθέτοντας πως ο κίνδυνος "υπερθέρμανσης" της οικονομίας της μειώνεται. Προηγουμένως η ΠΤ προέβλεπε ότι η ανάπτυξη φέτος θα έφθανε το 8% στην Κίνα, από 9,2% το 2011. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Ράκος» ο Ρόσι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Ράκος» ο Ρόσι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ