2012-04-15 03:26:03
Φωτογραφία για Αυτοκτονούν λόγω της κρίσης και στην Ιταλία
Η οικονομική κρίση οδήγησε στην αυτοκτονία είκοσι τρεις επιχειρηματίες από την αρχή του 2012, καταγγέλλει η ένωση μικρών επιχειρηματιών και βιοτεχνών Cgia... με έδρα στην πόλη Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα από τη Βενετία.

Μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας οι αυτοκτονίες είναι εννέα. Τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα αφορούν μόνο τους επιχειρηματίες καθώς όπως τονίζει η Cgia δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αφορούν τους άνεργους, τους εποχικούς εργαζόμενους και γενικότερα όσους βρέθηκαν σε εκ περιτροπής ταμείο ανεργίας ή υπέστησαν δραστική μείωση των αποδοχών τους.

Σύμφωνα με τον Τζουσέπε Μπορτολούσσι, γραμματέα της ένωσης, πρόκειται για πραγματική, απελπισμένη έκκληση σε βοήθεια εκ μέρους όσων δεν αντέχουν πια άλλο αυτή την κατάσταση. Οι φόροι, η γραφειοκρατία, η ελλιπής παροχή δανείων από τις τράπεζες, η μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές από μέρους του δημοσίου δυσχεραίνουν όλο και περισσότερο τις καθημερινές συνθήκες εργασίας για τους επιχειρηματίες.


«Η αυτοκτονία αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις πράξη εξέγερσης κατά ενός συστήματος που δείχνει να κωφεύει και να μην αντιλαμβάνεται πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», συμπληρώνει ο γραμματέας της Cgia.

Σύμφωνα με την Cgia «το 58% των νέων θέσεων εργασίας δημιουργείται από τις μικρές επιχειρήσεις και στην Ιταλία το 60% των νέων οι οποίοι κατάφεραν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας το 2011 απορροφήθηκαν από εταιρείες με προσωπικό που δεν υπερβαίνει τους δεκαπέντε εργαζόμενους. Πρέπει να βοηθηθούν άμεσα λοιπόν με μείωση της φορολογικής πίεσης».

Στις 18 Απριλίου πρόκειται να οργανωθεί στη Ρώμη σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας κατά των αυτοκτονιών που οφείλονται στην οικονομική κρίση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ψησταριά-Lap top!!!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ψησταριά-Lap top!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ