2012-04-15 04:13:05
Φωτογραφία για Αφγανιστάν: Διαδήλωση για την κακοποίηση των γυναικών
Μερικές δεκάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες διαδήλωσαν σήμερα στην Καμπούλ κρατώντας πανό που έγραφαν: «Πού είναι η δικαιοσύνη;» και «Εφαρμόστε το νόμο» για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο πέντε γυναικών στο Αφγανιστάν τον τελευταίο καιρό.

«Διαμαρτυρόμαστε στο όνομα των αφγανών γυναικών οι φωνές των οποίων δεν ακούγονται. Θέλουμε να ακουστούν μετά το θάνατό τους», δήλωσε η Φατίμα Σάιντι, 17 ετών, στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ακόμη και η κυβέρνησή μας δεν μας βοηθά να μειώσουμε τα επεισόδια κακοποίησης εναντίον των γυναικών», πρόσθεσε.

«Γιατί αυτές οι κακοποιήσεις συνεχίζονται στο Αφγανιστάν; Οι γυναίκες είναι εξίσου ελεύθερες. Έχουν το δικαίωμα να ζουν, να εργάζονται, να σπουδάζουν όπως οι άνδρες. Τότε γιατί πρέπει να τις δολοφονούν;», κατήγγειλε η Σάνταφ Φίτρατ.

Από τον Μάρτιο τρεις γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στην επαρχία Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, μία εκ των οποίων αποκεφαλίστηκε από τον συζυγό της, μία άλλη δολοφονήθηκε επίσης από τον άνδρα της στη Χοστ (βόρεια) και μία Πέμπτη απαγχονίστηκε έπειτα από απόφαση δικαστηρίου φυλής στην Πάκτια (νοτιοανατολικά).

Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί ήταν παρόντες για να προστατεύσουν τους διαδηλωτές, τους οποίους ακολουθούσαν και δημοσιογράφοι.

Δέκα χρόνια μετά την πτώση των Ταλιμπάν οι Αφγανές εξακολουθούν να μάχονται για να αναγνωριστούν τα δικαιώματά του Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ