2012-04-15 08:16:04
Φωτογραφία για Το eBay «ντύνεται» στα πράσινα
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου επιλέγει την λύση της ηλιακής ενέργειας. Τώρα, όμως, δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες οροφές φωτοβολταικών στις εγκαταστάσεις του στην Γιούτα.

Πρόκειται για σύστημα 665 κιλοβάτ, στην οροφή του κέντρου δεδομένων της εταιρείας, στο λεγόμενο «Topaz». Το συγκεκριμένο κτίριο έχει ήδη βραβευτεί απ το τον οργανισμό US Green Building Council

Με την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκου συστήματος, σε 72.000 τ.μ, θα παράγονται 924,013 κιλοβάτ το χρόνο, ενώ θα αντισταθμίζει 702 τόνους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ή πιο απλά ισοδυναμεί με την φύτευση 136 στρεμμάτων πευκοδάσους.

Η απόσβεση της επένδυσης αναμένεται να γίνει μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Με τη νέα εγκατάσταση το eBay διαθέτει πλέον έργα ανανεώσιμων πηγών 2MW, σε όλα τα κέντρα δεδομένων που καλύπτουν το 11% της συνολικής ενέργειας που απαιτούν για την λειτουργία τους.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο μεγάλος όμιλος του ηλεκτρονικού εμπορίου διαθέτει ήδη την δική του Green Team.

Πρόκειται για 2.500 υπαλλήλους από 25 χώρες, που βοηθάει τον κόσμο να αγοράζει, να πουλάει αλλά και να σκέφτεται «πράσινα» μέσα από τις καθημερινές συναλλαγές του.

Στην φωτό του ebay το φωτοβολταικό σύστημα στην οροφή του data center στην Νότια Ιορδανία της Γιούτα Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ