2013-12-24 20:42:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Προφυλακιστέοι οι δύο ληστές-φαντάροι - Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφασίζει για την τύχη του 20χρονου κατηγορούμενου
Απολογήθηκαν στον ανακριτή οι πέντε συλληφθέντες που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδα που διέπραττε τον τελευταίο μήνα ένοπλες ληστείες σε καταστήματα της Πάτρας, και εξαρθρώθηκε μετά από την ληστεία την περασμένη Παρασκευή στο σούπερ-μάρκετ «Κρόνος».

Οι τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους υποστηρίζουν ότι ήταν χρήστες ουσιών γι’ αυτό πραγματοποιούσαν τις ληστείες προκειμένου να βρουν χρήματα να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Ο 22χρονος, που είναι και ο βασικός κατηγορούμενος, υποστηρίζει και αυτός ότι είναι χρήστης και δεν αποδέχεται την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης , ενώ απορρίπτει ότι συμμετείχε σε ληστεία που έγινε στα Σαγέικα.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή – εισαγγελέα προφυλακίστηκαν οι δύο από τους πέντε κατηγορούμενους, ενώ άλλοι δύο αφέθησαν ελεύθεροι.

Ωστόσο, μετά από διχογνωμία που υπήρξε μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή, συνεκλήθη εκτάκτως και συνεδριάζει αυτή την ώρα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, για την τύχη του 20χρονου συλληφθέντα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής υποστηρίζει ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, σε αντίθεση με την εισαγγελέα.


Σημειώνεται ότι ο 20χρονος κατηγορείται ότι συμμετείχε μόνο στην ληστεία της Παρασκευής και σε καμία άλλη εγκληματική πράξη.

Αύριο, τελικά, στις 12.00 το μεσημέρι, θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για το αν ο 20χρονος κατηγορούμενος θα πάρει το δρόμο για τις φυλακές ή θα αφεθεί ελεύθερος.

Μέχρι τότε, ο κατηγορούμενος θα παραμείνει κρατούμενος στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών.

patrastimes.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ