2013-12-25 04:42:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Προφυλακίστηκαν 2 από τους 5 φαντάρους-ληστές - Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφασίζει την τύχη του 20χρονου
Προφυλακίστηκαν οι δύο εκ των 5 φαντάρων-ληστών . Πρόκειται για τον ληστή του καταστήματος "Κρόνος" και ένας ακόμα. Δύο εκ των υπόλοιπων τριών αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ λόγω διαφωνίας μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα κρατείται μέχρι να αποφασιστεί η τύχη του ο 20χρονος συλληφθείς.

Σήμερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θ' αποφασίσει για το αν θα οδηγηθεί στις φυλακές ή θα αφεθεί ελεύθερος.

πρώτη ενημέρωση

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν την Τρίτη το πρωί τα πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η Ασφάλεια, και τα οποία, μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 24 ετών που διαφεύγει, διέπρατταν τον τελευταίο μήνα ένοπλες ληστείες σε καταστήματα τροφίμων, μίνι-μάρκετ και βενζινάδικα της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Τα αδικήματα που τους βαραίνουν είναι, κατά περίσταση, συγκρότηση - ένταξη σε εγκληματική ομάδα, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διάπραξης ληστειών κατά συναυτουργία και κατά εξακολούθηση καθώς και παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών.


Η αντίστροφη μέτρηση για το ξεδίπλωμα του κουβαριού αποτέλεσε η ένοπλη ληστεία που έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε σούπερ-μάρκετ της Πάτρας.

Τότε ένας άνδρας 22 ετών που φορούσε κουκούλα, μπήκε στο σούπερ-μάρκετ πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό και στη συνέχεια επιτέθηκε στην υπάλληλο του καταστήματος, την οποία αφού απείλησε με το όπλο και τη χτύπησε με την λαβή του στο πρόσωπο, της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 3.800 ευρώ.

Την ώρα που έφευγε από το κατάστημα, τον δράστη αντελήφθη ένας διερχόμενος πολίτης 57 ετών, ο οποίος προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει και τότε ο 22 χρονος τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στο αριστερό γόνατο,

Στην υπόθεση ενεπλάκη και ένας φοιτητής 24 ετών που αντιλήφθηκε το περιστατικό και κατόρθωσε να τον ακινητοποιήσει. Στον τόπο έφθασαν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τον δράστη. Στην σωματική έρευνα που του έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων ένα εξάσφαιρο περίστροφο με ένα φυσίγγιο, και πέντε πυροδοτημένους κάλυκες. Σε κοντινή απόσταση τον δράστη της ληστείας ανέμενε ένας άλλος νεαρός με μοτοποδήλατο για να τον μεταφέρει στο Δασύλλιο, όπου τους ανέμενε ένα τρίτο μέλος της ομάδας με αυτοκίνητο και να τους απομακρύνει από τον τόπο του «εγκλήματος».

Ο εγκέφαλος -που ήταν πάντα ο 22 χρονος- σχεδίαζε την επιχείρηση. Μαζί του έπαιρνε ένα ή δύο άτομα. Σε κοντινή απόσταση τους περίμενε ένας ακόμα συνεργός. Μόλις «χτυπούσαν» στον στόχο τους έτρεχαν σε κοντινή απόσταση με δίκυκλο, έβγαζαν τα ρούχα που φορούσαν, έμεναν με άλλα ρούχα, που φορούσαν από κάτω, και έτσι δεν κατόρθωναν να τους εντοπίσουν οι αστυνομικοί. Ουσιαστικά η εμφάνισή τους μετά την κάθε τους πράξη ήταν εντελώς διαφορετική από εκείνη που μας περιέγραφαν τα θύματα ή οι αυτόπτες μάρτυρες» εξήγησε χθες ο διευθυντής της Ασφαλείας Ανδρέας Τσαουρδάς σε συνέντευξή που έδωσε μαζί με τον Γιάννη Στρατούλια της Δημόσιας Ασφάλειας.

Ενα δεύτερο σημείο που είχε προβληματίσει τους αστυνομικούς ήταν ότι πάντα τα χτυπήματα γίνονταν Σαββατοκύριακα. Οταν, όμως, μετά τις πρώτες ανακρίσεις διαπίστωσαν πως τα τέσσερα από τα έξι άτομα της οργάνωσης ήταν στρατιώτες στο ΚΕΤΧ, αντελήφθησαν ότι σχεδίαζαν την επιχείρηση τις ημέρες που έκαναν τη θητεία τους και ενεργούσαν τις ημέρες που ήσαν εξοδούχοι. Το κίνητρο των ενεργειών τους ήταν η εξασφάλιση χρημάτων για να μπορούν να προμηθευτούν τις δόσεις τους, καθώς είναι χρήστες ουσιών.

Οι επιχειρήσεις που έκαναν ξεκίνησαν στις 15 Νοεμβρίου με απόπειρα ληστείας. ακολούθησε στις 16/11 ληστεία στην AVIN Γλαυκου, στις 23/11 απόπειρα ληστείας στον «Κρόνο» Οβρυάς και αμέσως μετά στο «Λε Κοκ» Βραχνεΐκων. Στις 30/11 ληστεία στη SHELL Βραχνεΐκων, στις 7/12 απόπειρα σε παντοπωλείο στην Ανθείας και μετά ληστεία σε παντοπωλείο στη Μαραγκοπούλου πίσω από το ΚΕΤΧ, στις 15/12 ένοπλη ληστεία στο σούπερ-μάρκετ Βασιλόπουλου και την περασμένη Παρασκευή πάλι ένοπλη ληστεία σε σούπερ-μάρκετ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ