2013-12-25 12:37:05
Φωτογραφία για «Η Ε.Ε. έχει 28 κράτη-μέλη μεταξύ των οποίων και η Κύπρος»
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία επιδιώκει να ενταχθεί η Τουρκία έχει 28 θεσμικά ισότιμα κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων την Κυπριακή Δημοκρατία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε τουρκική δήλωση περί μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία επιδιώκει να ενταχθεί η Τουρκία και με την οποία υπέγραψε πριν λίγες ημέρες συμφωνία επανεισδοχής, έχει 28 θεσμικά ισότιμα κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ανήκει επιπλέον και στη ζώνη του ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Και καταλήγει: «Αν αυτό το απλό και θεμελιώδες δεδομένο δεν γίνει αντιληπτό και παραδεκτό από την Τουρκία, δεν έχει πρακτικό νόημα οποιαδήποτε επιμέρους συζήτηση για την Ευρωπαϊκή προοπτική της». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ