2013-12-25 13:50:04
Φωτογραφία για Ο 8ος ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Ο ΑΓΓΕΛΟΥ!
Ο Βαγγέλης Αγγέλου θα γίνει ο 8ος Έλληνας προπονητής που θα καθίσει ως πρώτος προπονητής σε πάγκο ξένης ομάδας στη Euroleague.

Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι ότι η Εφές έγινε η πρώτη ομάδα που εμπιστεύεται την τύχη της σε δεύτερο Έλληνα προπονητή, καθώς είχε προηγηθεί το σύντομο πέρασμα του Ηλία Ζούρου, με τη διαφορά ότι ο τελευταίος κάθισε μόνο για ένα ευρωπαϊκό ματς (το τελευταίο του Top-16 με την ΤΣΣΚΑ).

Όπως παρουσιάζει το "euroleague.sport24.gr":

Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι ο 8ος προπονητής που κάθεται σε πάγκο ομάδας Euroleague. Είχαν προηγηθεί οι Ηλίας Ζούρος, Κώστας Φλεβαράκης, Αργύρης Πεδουλάκης, Φώτης Κατσικάρης, Λευτέρης Κακιούσης, Παναγιώτης Γιαννάκης και Γιώργος Μπαρτζώκας.

Θα γίνει επίσης ο 3ος Έλληνας προπονητής που κάθεται σε πάγκο ξένης ομάδας μετά τον Φώτη Κατσικάρη (Μπιλμπάο) και τον Ηλία Ζούρο (Ζαλγκίρις Κάουνας).

Μόνο ένας προπονητής έχει καθοδηγήσει τρεις διαφορετικές ομάδες. Αυτός είναι ο Ηλίας Ζούρος (Ολυμπιακός, Ζαλγκίρις - δύο φορές, Εφές)


Τρεις προπονητές έχουν κοουτσάρει δύο διαφορετικές ομάδες: ο Γιώργος Μπαρτζώκας (Μαρούσι, Ολυμπιακό), ο Αργύρης Πεδουλάκης (Περιστέρι, Παναθηναϊκό), ο Ηλίας Ζούρος (Ολυμπιακό, Ζαλγκίρις) και ο Φώτης Κατσικάρης (ΑΕΚ, Μπιλμπάο).

Αναλυτικά η λίστα:

Παναγιώτης Γιαννάκης (Ολυμπιακός)

Αργύρης Πεδουλάκης (Περιστέρι, Παναθηναϊκός)

Φώτης Κατσικάρης (ΑΕΚ, Μπιλμπάο)

Λευτέρης Κακιούσης (ΑΕΚ)

Κώστας Φλεβαράκης (ΠΑΟΚ)

Γιώργος Μπαρτζώκας (Μαρούσι, Ολυμπιακός)

Ηλίας Ζούρος (Ολυμπιακός, Ζαλγκίρις, Εφές)
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ