2013-12-25 13:44:06
Φωτογραφία για «Ποτισμένα» στην ελληνική αιθαλομίχλη τα γερμανικά πρωτοσέλιδα
Ζοφερή παρουσιάζουν την εικόνα των φετινών Χριστουγέννων στην Ελλάδα γερμανικά ΜΜΕ, με αφορμή το ζήτημα της αιθαλομίχλης, καθώς και άλλα θέματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα του δικτύου n-tv, με τίτλο «Θλιμμένα Χριστούγεννα στην Ελλάδα», η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων: «το δώρο των Χριστουγέννων δεν καταβάλλεται, το αυτοκίνητο ακριβαίνει. Στους φτωχούς θα δίνεται κάποιες μέρες δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της μόλυνσης του περιβάλλοντος, η οποία προκαλείται από την καύση ξύλων».

Ειδική αναφορά γίνεται στο θέμα της αιθαλομίχλης, με την υπερβολική συγκέντρωση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα και της λήψης μέτρων από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Όσον αφορά στις οικονομικές στενότητες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, το n-tv αναφέρει, επικαλούμενο συνδικάτα, ότι όλο και λιγότερες επιχειρήσεις καταβάλλουν το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους.


«Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου έξι χιλιάδες επιχειρήσεις δεν καταβάλλουν το επίδομα των Γιορτών. Σε κάποιες από αυτές οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να υπογράψουν ότι έλαβαν το επίδομα στο χέρι, χωρίς να το έχουν πάρει», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Süddeutsche Zeitung: Αισθητές στον αέρα οι επιπτώσεις της κρίση

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα γίνονται ιδιαίτερα αισθητές και στον ατμοσφαιρικό αέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung , σύμφωνα με το οποίο η ποιότητα του αέρα έχει επιδεινωθεί δραματικά, τουλάχιστον στις μεγαλουπόλεις.

Η Süddeutsche Zeitung επικαλείται έρευνα ομάδας επιστημόνων του αμερικανικού Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια με επικεφαλής τους καθηγητές Κωνσταντίνο Σιούτα και Άριαν Σαφάρι. Τα στοιχεία που συνέλεξαν δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Environmental Science & Technology.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ