2013-12-26 22:44:05
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: «Χτύπημα» της ΕΛ.ΑΣ στη Γεωργιανή μαφία διακίνησης όπλων
Επιχείρηση σύλληψης τεσσάρων Γεωργιανών, οι οποίοι εμπλέκονται από τις διωκτικές αρχές σε μαφιόζικη οργάνωση, πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης... οργανωμένου εγκλήματος στο Ωραιόκαστρο.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν εννέα όπλα και ταυτότητες διαφόρων χωρών, και εξετάζεται η άμεση σχέση τους με καταδικασμένο ομοεθνή τους, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τις διεθνείς αστυνομικές αρχές “Εσκομπάρ της Ευρώπης”.

Η αστυνομική έρευνα από την ασφάλεια έγινε με συμμετοχή πάνοπλων αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ωραιοκάστρου, αλλά και σε κατοικίες των εμπλεκομένων και η έρευνα ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι πληροφορίες που είχαν περιέλθει στις διωκτικές αρχές αφορούσαν διακίνηση οπλισμού. Έγκυρες πηγές ανέφεραν, καθώς μέχρι στιγμής δεν είχε ανακοινωθεί τίποτε επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ., ότι πρόκειται για όπλα Καλάσνικοφ, Σκόρπιον και πιστόλια, τα οποία εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.


Επίσης κατασχέθηκαν ταυτότητες των συλληφθέντων που προέρχονται από τη Βουλγαρία και το Ισραήλ και αντιστοιχούν σε πραγματικά ονόματα, όμως με άλλες φωτογραφίες.

Ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων είχε καταδικαστεί το περασμένο καλοκαίρι σε κάθειρξη 8 ετών, μαζί με τον 52χρονο Γεωργιανό Λάσα Σουσανασβίλι, σε βάρος του οποίου είχε επιβληθεί κάθειρξη 14 χρόνων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που είχε απλώσει τα “πλοκάμια” της σε όλη τη Νότια Ευρώπη, έχοντας αρχικά κέντρο την Ισπανία και στη συνέχεια τη Θεσσαλονίκη.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακκάλη, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι οι τέσσερις συλληφθέντες, άσκησε σε βάρος των τριών δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και σε βάρος του τέταρτου για άμεση συνέργια και για όλους για κακουργηματική κατοχή όπλων.

egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ