2012-04-15 18:21:03
Φωτογραφία για Μ. Σάββατο μεσημέρι: Αρχή οδού Αθηνάς - Μοναστηράκι: Ο μπάτσος αστυνόμος δεν θα γίνει ποτέ!
Μ. Σάββατο χθες και θέλησα να βρεθώ στο Μοναστηράκι με την οικογένειά μου. Στην αρχή της Αθηνάς διασταύρωση με την Ερμού, λόγω της έντονης κυκλοφορίας αυτοκινήτων είχε τοποθετηθεί αστυνομικό όργανο ως τροχονόμος για να ελέγχει τη κυκλοφορία. Στο φανάρι λοιπόν, με κατεύθυνση δεξιά προς Ερμού ο τροχονόμος διέταξε να σταματήσω. Όπως και έπραξα ως όφειλα. Την στιγμή εκείνη χτύπησε το κινητό μου και το σήκωσα αφού ήμουν σταματημένος. Δευτερόλεπτα αφού το σηκώνω, διαπιστώνω πως έρχεται ως μαινόμενος ταύρος ο "μπάτσος" Τροχονόμος και χωρίς δεύτερη κουβέντα χτυπάει το χέρι μου και το κινητό μου (δηλαδή έβαλε το χέρι του μέσα από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου μου) μπροστά στα έκπληκτα μάτια της γυναίκας μου που ήταν στη θέση του συνοδηγού, του 8χρονου γιου μου αλλά και της 2χρονης κόρης μου που βρισκόταν στα πίσω καθίσματα.

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο γαργαλιστική. Ο γαλανομάτης "μπάτσος" τροχονόμος μπροστά στην οικογένειά μου είπε:


-"Κύριε, με γράφετε στα αρχ@@@α σας ενώ με βλέπετε και συνεχίζετε να μιλάτε στο τηλέφωνο;"

Και άλλα πόσα ακαταλαβίστικα που τον άφησα πάνω στο παραλήρημα της στιγμής να ξεστομίσει.

Του ζήτησα ευγενικά να μην μιλάει έτσι μπροστά στα παιδιά μου και τη γυναίκα μου, όπως του ζήτησα και τον λόγο για το ότι άπλωσε άνευ λόγου και αιτίας το χέρι του.

Συνέχισε σε έντονο και επιτακτικό ύφος το παραλήρημα πως κανονικά θα έπρεπε να με γράψει και άλλες παπαριές που λένε "μπάτσοι" σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως αν δεν ήταν Μ. Σάββατο αλλά καθημερινή, αυτόν τον "μπάτσο" θα τον είχα στείλει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον 10 μέρες.

Σκέφθηκα αστραπιαία πως είναι μέρες γιορτής και πως το αυτόφωρο θα ήταν τουλάχιστον έως την ερχόμενη Τρίτη.

Σκέφθηκα πως θα ήταν κακό και για την εικόνα που θα έβλεπαν τα παιδιά μου. Να δέρνω έναν "μπάτσο" και να με μπαγλαρώνουν καμιά δεκαριά μετά, με χειροπέδες στα χέρια και σίγουρα και κάποιες "ψιλές" όπως λένε στη γλώσσα τους.

Καταγγέλλω αυτή τη στάση μέσω του blog ως συντάκτης του και δημοσιογράφος, που έχει στηρίξει τα τελευταία 15 χρόνια την ΕΛ.ΑΣ. σε άδικους θανάτους και τραυματισμούς αστυνομικών οργάνων.

Γνωρίζω δεκάδες Αστυνομικούς με όλη τη σημασία της λέξεως.

Απαιτώ όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, "μπάτσοι" σαν και τον συγκεκριμένο (που ήταν δεν ήταν 30 ετών) να τους περάσουν άμεσα ψυχολογικά τεστ και να τους αφαιρούν τα όπλα..

Δεν θα ζητήσω την ποινική του δίωξη με μήνυση , όπως ορίζει ο νόμος για τους πολίτες, αλλά θα κοινοποιηθεί στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και στον Αρχηγό της Τροχαίας Αθηνών προς γνώση και συμμόρφωση.

Η Ελληνική Αστυνομία, αν μη τι άλλο, αυτές τις τόσο δύσκολες μέρες που διανύουμε, με ανασφάλεια για το αν θα μας βιάσουν τη γυναίκα και τα παιδιά, αν θα μπουν στο σπίτι μας και θα μας σφάξουν για 100 ευρώ ή στο δρόμο αν θα πέσουμε σε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αλλοδαπών, θα πρέπει να είναι δυο φορές δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του.

Χριστός Ανέστη
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ