2012-04-15 19:43:06
Φωτογραφία για Σαμαράς εναντίον όλων
«Μόνος μου και όλοι σας.» Έτσι κατεβαίνει στο προεκλογικό παιχνίδι ο Αντώνης Σαμαράς και επιδιώκει να κερδίσει μια μάχη απέναντι σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα αλλά και να συσπειρώσει την κοινωνία γύρω του, με στόχο την απρόσκοπτη εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση.

Απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο , τον οποίο ταυτίζει με τον Γ. Παπανδρέου και την καταστροφική του διακυβέρνηση που έβαλε την Ελλάδα στο μνημόνιο και διέλυσε την κοινωνική συνοχή, ο Αντώνης Σαμαράς θα πολεμήσει με όπλο την προοπτική της ανάπτυξης που θα φέρει δουλειές και της αναδιάρθρωσης της οικονομίας που θα ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της.

Απέναντι στην Αριστερά θα επιδιώξει να αναδείξει τα διαχρονικά της σφάλματα και την ευθύνη της για την υπονόμευση της επιχειρηματικότητας και των διαρθρωτικών αλλαγών ενώ θα εστιάσει και τα πυρά του προς τα κόμματα που κινούνται πέριξ της ΝΔ για να καταδείξει ότι ο μόνος πολιτικός στόχος τους είναι να ανακόψουν την αυτοδυναμία της ΝΔ και πως κλείνουν το μάτι στην διαπλοκή ενώ στηρίζουν εμμέσως το ΠΑΣΟΚ.


Ουσιαστικά, ο κ. Σαμαράς επενδύει στην δυνατότητα του να αναδείξει προς την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα και πως οι υπόλοιπες δυνάμεις στα αριστερά και δεξιά του πολιτικού συστήματος, ψαρεύουν σε θολά νερά και κρύβουν, πίσω από την ανυπαρξία ρεαλιστικών προτάσεων, την προοπτική να γυρίσει η χώρα στη δραχμή, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Απέναντι του όμως ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι έχει, όχι μόνο όλους τους κομματικούς σχηματισμούς, αλλά και δυνάμεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, οι οποίες προτιμούν μια αδύναμη κυβέρνηση για να μπορούν να της ασκούν πιέσεις και γι΄ αυτό , σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, προωθούν, όσο περισσότερο μπορούν, την ιδέα της συγκυβέρνησης. Πεποίθηση του είναι ότι τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την προώθηση της ιδέας της συγκυβέρνησης, δε θέλουν να αλλάξει τίποτα για να διατηρήσουν την ισχυρή τους επιρροή στην πολιτική εξουσία.

Αυτή η εικόνα που καταγράφεται στην Λεωφόρο Συγγρού, δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο: «Σαμαράς εναντίον όλων.» Εναντίον πολιτικών σχηματισμών και οικονομικών συμφερόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μόνος σύμμαχος του, ο κ. Σαμαράς, επιδιώκει να είναι η κοινωνία. Και σε αυτήν θα απευθυνθεί τις επόμενες ημέρες στη σύντομη προεκλογική περίοδο που θα ακολουθήσει.

Το μήνυμα της Ανάστασης συνέπεσε ουσιαστικά με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και για τον πρόεδρο της ΝΔ έχει έναν βαθύ συμβολισμό. «Μετά τα πάθη έρχεται η Ανάσταση όπως μετά το πιο βαθύ σκοτάδι έρχεται το φως,» ήταν μια από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ ανταλλάσσοντας ευχές με συντοπίτες του στην Πύλο και το Ναύπλιο, όπου βρέθηκε την Μ. Παρασκευή και το βράδυ της Ανάστασης αντίστοιχα.

Το αναβάπτισμα δυνάμεων που πήρε από την «βουτιά» στα πάτρια εδάφη και την ελληνική περιφέρεια ήταν αυτό που χρειαζόταν για να ξεκινήσει ατύπως τη Δευτέρα του Πάσχα και επισήμως την Τρίτη, την κούρσα ως τις εκλογές της 6ης Μαΐου. « Οι Έλληνες πλήρωσαν ακριβά το ¨λεφτά υπάρχουν¨ και δεν είναι δυνατόν να ξανακάνουν τα ίδια λάθη,» λένε οι συνεργάτες του που ευελπιστούν ότι «μέχρι την ώρα της κάλπης θα έχει δημιουργηθεί μια ισχυρή δυναμική υπέρ της ΝΔ, τέτοια δυναμική που να επιτρέπει ακόμη και την αισιοδοξία για αυτοδυναμία.»

Την Τρίτη του Πάσχα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ που αριθμεί 59 μέλη και περιλαμβάνει πολλά στελέχη της παλιάς καραμανλικής φρουράς ενώ στην συνέχεια θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία για να δοθεί το πράσινο φως για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων από βουλευτές και πολιτευτές. Η πιο κρίσιμη στιγμή όμως για την προεκλογική τακτική του Α. Σαμαρά έρχεται στο τέλος της εβδομάδας με την παρουσίαση της πρότασης διακυβέρνησης της ΝΔ στο Ζάππειο, όπως πρώτο προανήγγειλε το BN.

Δίνοντας σαφές χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση, σαφή ορίζοντα απαλλαγής από το Μνημόνιο και επιστροφής στις αγορές, ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει ένα «εθνικό σχέδιο» με συγκεκριμένα και χρονικά προσδιορισμένα μέτρα, με ποσοτικοποιημένη απόδοση και πολιτικές που «ξεπερνούν» το Μνημόνιο και θέτουν τις βάσεις για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας και της παραγωγικής της βάσης.

Από το Ζάππειο, με τους συμβολισμούς που έχει, λόγω της τελευταίας εσωκομματικής συγκέντρωσης πριν την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ και λόγω των παρουσιάσεων δύο διαδοχικών οικονομικών προτάσεων της ΝΔ, θα δώσει το στίγμα της διακυβέρνησης που ο ίδιος σχεδιάζει με τον περιορισμό των υπουργείων σε 18. Οι δέσμες μέτρων που θα εξαγγείλει θα είναι βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες, με το συνολικό σχεδιασμό για την χώρα να εκτείνεται ως το τέλος της επόμενης δεκαετίας.

Μια σειρά περιοδειών με ομιλίες στην Αττική και στην περιφέρεια θα αποτελέσουν την «πορεία του Α. Σαμαρά προς τον λαό,» όπως λένε οι συνεργάτες του, η οποία θα κορυφωθεί με δύο ανοιχτές συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, διαψεύδοντας όλους όσοι αποκλείουν σήμερα κάτι τέτοιο. Μέσα σ΄ αυτό το βαρύ προεκλογικό πρόγραμμα ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι διατεθειμένος να δώσει το παρόν και στα λεγόμενα debate.

«’Οχι 4 που ζητάει ο Βενιζέλος αλλά 14 πρέπει να γίνουν» λένε συνομιλητές του προέδρου της ΝΔ που εκτιμούν ότι όσο περισσότερες τηλεοπτικές αναμετρήσεις γίνουν τόσο το καλύτερο για τον Α. Σαμαρά, ο οποίος εκτιμάται ότι μπορεί να αναδείξει τις ευθύνες Βενιζέλου για την σημερινή κατάσταση, τα αδιέξοδα των πολιτικών που προτείνουν τα υπόλοιπα κόμματα και να πείσει πως η δική του πρόταση μέσα από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί άμεσα αποτελέσματα για την κοινωνική και οικονομική σταθεροποίηση της χώρας.

Όλα αυτά όμως θα κριθούν στην διακομματική επιτροπή που θα ξεκινήσει τις εργασίες της την Τρίτη με την ΝΔ να εκπροσωπείται από τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου Γ. Μουρούτη. Προφανώς θα γίνουν τόσα debate, όσα επιτρέπει η σφιχτή, από άποψης χρόνου, προεκλογική περίοδος και ο Α. Σαμαράς θα επιδιώξει να παίξει man to man - δηλαδή ένας με έναν- με τον κάθε πολιτικό αρχηγό ξεχωριστά και με στόχο , στο τέλος, να επικρατήσει έναντι όλων.
briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ