2012-04-15 20:20:06
Φωτογραφία για Λουτρό αίματος...
Κινδύνευσαν και Έλληνες στρατιώτες του ΝΑΤΟ

Λουτρό αίματος από τη συντονισμένη επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και άλλες επαρχίες κατά δημοσίων κτιρίων, πρεσβειών και βάσεων του ΝΑΤΟ, ενώ ένοπλοι προσπάθησαν να εισέλθουν και στο κοινοβούλιο Καμικάζι αυτοκτονίας κατέλαβαν τρία κτίρια στην Καμπούλ κοντά σε κεντρικά διπλωματικά κτίρια, το αφγανικό κοινοβούλιο και την βάση του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

Μέχρι στιγμής περισσότερες από 10 εκρήξεις έχουν συγκλονίζει την Καμπούλ και συνεχίζεται η σφοδρή ανταλλαγή πυρών με τους μαχητές των Ταλιμπάν. Επιθέσεις σημειώνονται και κατά των πρεσβειών των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

Σε ανακοίνωση τους οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 7 τοποθεσίες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δέχονται επίθεση, αν και δεν ανέφεραν αν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί στρατιώτες.


Την ίδια στιγμή επίθεση ενόπλων δέχθηκαν και οι Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται στην Καμπούλ και συμμετέχουν στην εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων από το ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις που είναι από τις πιο μεγάλες που σημειώνονται στην αφγανική πρωτεύουσα μετά την απομάκρυνση των Ταλιμπάν από την εξουσία το 2001.

Σύμφωνα με τους ίδιους, βασικοί στόχοι ήταν η γερμανική και η βρετανική πρεσβεία, αλλά και το αρχηγείο της Isaf.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη γι' αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

«Η κυβέρνηση της Καμπούλ και οι δυνάμεις κατοχής είχαν πει πριν λίγο καιρό ότι οι Ταλιμπάν δεν θα είναι σε θέση να εξαπολύσουν εαρινές επιχειρήσεις. Οι σημερινές επιθέσεις αποτελούν την έναρξη των εαρινών μας επιχειρήσεων και τις σχεδιάζαμε για μήνες» είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ