2012-04-15 20:12:23
Φωτογραφία για Επίθεση Ταλιμπάν εναντίον της ελληνικής δύναμης στο Αφγανιστάν
Πυρά ελαφρών όπλων (και όχι δεκάδες χιλιάδες σφαίρες...) δέχθηκε το μεσημέρι το στρατόπεδο της Καμπούλ στο οποίο στρατωνίζεται η ελληνική δύναμη μαζί με συμμαχικές δυνάμεις, οι οποίες ανταπέδωσαν τα πυρά και το συμβάν έληξε χωρίς κανέναν απολύτως τραυματισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η επίθεση εναντίον του ελληνικού κτιρίου δεν ήταν στοχευμένη, αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΘΑ, αλλά έγινε στο πλαίσιο συντονισμένων επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν εναντίον κυβερνητικών κτιρίων, στρατιωτικών στόχων και πρεσβειών, κηρύσσοντας, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι, την έναρξη των εαρινών εχθροπραξιών.

Στο στρατόπεδο της Καμπούλ, δυναμικού άνω των 1.000 στρατιωτών, το οποίο έχει ρόλο κυρίως εκπαιδευτικού κέντρου, στρατωνίζονται 99 Ελληνες, κυρίως εκπαιδευτές του Αφγανικού στρατού, όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΘΑ.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 13: 46 ώρα Ελλάδας.Το στρατόπεδο παραμένει σε συναγερμό και απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις από τον Συμμαχικό Διοικητή της Καμπούλ.


Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλιο ιστολογίου: Βέβαια, στο κυνήγι της επισκεψιμότητας, βρέθηκαν οι πρόθυμοι που υπερέβαλλαν, παρουσιάζοντας μαζική επίθεση εναντίον 99 Ελλήνων στρατιωτών, σε Ελληνικό στρατόπεδο της Καμπούλ. Πρόκειται για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με δημοσιεύσεις περί στρατιωτικών θεμάτων. Κι επειδή η όχληση προς την κατεύθυνση δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και πολύ περισσότερο δημιουργίας εθνικιστικών τάσεων που μόνο θετική συμβολή δεν μπορούν να έχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Αλλά, είπαμε, οι επαγγελματίες δικαιούνται την διαχείριση της είδησης, επικαλούμενοι ακόμη και "απόρρητες πηγές"... Σωστά; kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ