2012-04-15 20:13:42
Φωτογραφία για Καθοριστική η παρουσία των Ντόρσεϊ-Λο
Καθοριστική η παρουσία των Ντόρσεϊ-Λο15/4/2012 Ο ερχομός των Ντόρσεϊ-Λο βελτίωσε την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού. Ο Τζόι προσέφερε δύναμη και άμυνα, ενώ ο Έισι έβαλε την ομάδα πάνω από το "εγώ" του (vid).Αναμφισβήτητα, η τριάδα που έχει ηγηθεί της ομάδας του Ολυμπιακού από το ξεκίνημα της σεζόν, είναι οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης και Κάιλ Χάινς. Και οι τρεις έχουν πραγματοποιήσει κατά την διάρκεια της χρονιάς ορισμένες συγκλονιστικές εμφανίσεις και υπήρξαν ματς στα οποία "καθάρισαν" από μόνοι τους. Όμως, τόσο στο πρώτο στάδιο της Euroleague, όσο και στις πρώτες αγωνιστικές της Α1, τα "κενά" στην λειτουργικότητα του συνόλου ήταν εμφανή και κάτι έλλειπε. Το ρόστερ "δίψαγε" για ορισμένες κινήσεις οι οποίες θα "δρόσιζαν" την ομάδα, βελτιώνοντας την εικόνα της σε άμυνα και επίθεση. Και αυτές έγιναν με τις δύο αλλαγές στους ξένους.

Οι μεταγραφές ή αν θέλετε το "πείραμα" με τους Κολεγιόπαιδες, Ματ Χάουαρντ και Κέιλιν Λούκας, απέτυχε. Η διοίκηση, όμως, δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Στα μέσα της σεζόν, λοιπόν, λίγο πριν την έναρξη του TOP-16, δραστηριοποιήθηκε και σε συνεργασία με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς βρήκαν δύο παίκτες οι οποίοι εξοικειώθηκαν και προσαρμόστηκαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στον Ολυμπιακό.


Ο... θεατής Ματ Χάουαρντ, αντικαταστήθηκε από τον σέντερ "λαχείο" στην άμυνα Τζόι Ντόρσεϊ, ενώ ο περισσότερο έμπειρος και αξιόπιστος, Έισι Λο, πήρε την θέση του Κέιλιν Λούκας στην περιφέρεια, ο οποίος δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ στο ερυθρόλευκο σύνολο, είίτε λόγω απειρίας, είτε λόγω πως δεν μπορούσε να βρει τον ρόλο του στην ομάδα, καθώς το στυλ παιχνιδιού του έμοιαζε με εκείνο του Βασίλη Σπανούλη.

Ο "ερυθρόλευκος Χαλκ" Ντόρσεϊ

Ο Τζόι Ντόρσεϊ ήταν αυτό που έλλειπε από την ερυθρόλευκη ρακέτα. Ένας (επιπλέον) δυναμικός σέντερ (και ψηλότερος από τον Χάινς), ο οποίος θα ήταν φόβητρο για τους αντίπαλους ψηλούς κοντά στο καλάθι. Ο "ερυθρόλευκος Χαλκ" έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην καλύτερη αμυντική λειτουργία της ομάδας. Αξιοποιώντας την τρομερή του δύναμη, τα γρήγορα πόδια του και το εντυπωσιακό άλμα του, καταφέρνει να περιορίζει τους αντιπάλους του. Στο παρκέ βγάζει μπόλικη ενέργεια, μαχητικότητα, θέληση και παίζει με πάθος σε κάθε φάση, με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού (πολύ λογικά) τον έχουν λατρέψει.

Όντας κυρίαρχος στους αιθέρες, έχει μαζέψει πολλά ριμπάουντ (με έφεση στα επιθετικά), έχει "τιμωρήσει" τους αντιπάλους του με αρκετές τάπες, είναι εξαιρετικός στο "πικ-εν-ρολ",ενώ ακόμη και στο αδύναμο του σημείο, στην επίθεση, μπορεί να μην φημίζεται για τις... πλαστικές του κινήσεις, αλλά έχει κάνει φιλότιμη προσπάθεια και έχει βοηθήσει, όσο μπορεί, κυρίως με τα εντυπωσιακά του καρφώματα, με τους συμπαίκτες του να φροντίζουν να του... σερβίρουν υπέροχες "άλεί-ουπ" ασίστ. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να προσέξει είναι η διαχείριση των φάουλ, καθώς φορτώνεται συχνά με αρκετά, με αποτέλεσμα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς να τον κρατάει στον πάγκο ώστε να τον προφυλάξει. Καλύτερο του ματς, εκείνο κόντρα στην Εφές (83-65) στο ΣΕΦ (10π, 5ρ, 3κ)

Ο Λο έβαλε την ομάδα πάνω από το "εγώ" του

Ο Έισι Λο, με τον ερχομό του στον Ολυμπιακό, αποτέλεσε έναν έμπειρο γκαρντ, με παραστάσεις από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο οποίος θα ήταν το στήριγμα του Βασίλη Σπανούλη, όταν όταν ο Red-Bill θα ήταν στον πάγκο. Παράλληλα, όμως, στην πορεία, κατάφερε και να λειτουργήσει στην ίδια πεντάδα με τον ίδιο αρχηγό, πράγμα που δεν ήταν εύκολο για εκείνον, λόγω ότι και ο Αμερικανός γκαρντ θέλει (και εκείνος) την μπάλα συχνά στα χέρια του και να παίρνει πολλές επιθέσεις. Βρήκε, όμως, τον ρόλο του στο σύνολο, έβαλε κάτω το "εγώ" του και πάνω απ' όλα τη ομάδα.

Κατάλαβε τι θέλει από εκείνον ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και από εκείνη την στιγμή ο αμφίχειρας γκαρντ μας έχει προσφέρει όλα τα καλούδια του. Αξιόπιστο σουτ από μέση απόσταση, "ψυχρό" αίμα όταν η μπάλα "καίει", ωριμότητα, μυαλό που στροφάρει σε δύσκολες στιγμές, διεισδύσεις, ταχύτητα, αιφνιδιασμούς, καλή αμυντική προσπάθεια και κυρίως μπόλικη βοήθεια στο οργανωτικό κομμάτι, καθώς έχει μοιράσει πολλές ασίστ στους συμπαίκτες του. Όταν ήρθε ορισμένοι φοβήθηκαν πως θα εξελιχθεί σε μεγάλο ατομιστή, όμως, αντιθέτως, είναι από τους πιο ομαδικούς καλαθοσφαιριστές που διαθέτει το ερυθρόλευκο ρόστερ, εμπνέοντας με εμπιστοσύνη τόσο τους συμπαίκτες του, όσο και τον κόσμο που τον παρακολουθεί, όταν εκείνος βρίσκεται στο παρκέ. Καλύτερο του ματς, εκείνο κόντρα στη Σιένα (75-55) στο ΣΕΦ (10π, 6ασ, 1κλ), έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του στο TOP-16.

Τα στατιστικά του Τζόι Ντόρσεϊ στην Euroleague με τον Ολυμπιακό:

Ο Τζόι Ντόρσεϊ εν δράσει:

Joey Dorsey highlights Olympiacos vs. Efes από Pireotis7

  Τα στατιστικά του Έισι Λο στην Euroleague με τον Ολυμπιακό:

Ο Έισι Λο εν δράσει:

 

acie law drive από Pireotis7
www.redplanet.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ