2012-04-15 20:32:38
Φωτογραφία για Βαλβέρδε, προπονητής ποιότητας
"Βαλβέρδε, προπονητής ποιότητας"15/4/2012 Κανείς τους δεν πέτυχε να μείνει στην Ελλάδα όσα χρόνια έμεινε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Κανείς τους δεν πανηγύρισε στα μέρη μας τους τίτλους του Ερνέστο Βαλβέρδε. Τον γνωρίζουν, όμως, πολύ καλά, αφού είναι συμπατριώτες του και πολύ περισσότερο, γνωρίζουν και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος, από το – έστω σύντομο – πέρασμά τους από αυτό. Τρεις ισπανοί προπονητές, με θητεία σε ελληνικές ομάδες, μιλούν στο Sport.gr για τον τεχνικό του Ολυμπιακού.

Λορένσο Σέρα Φερέρ, προπονητής της ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2006 έως τον Φεβρουάριο του 2008, Βίκτορ Μουνιόθ, προπονητής του Παναθηναϊκού την αγωνιστική περίοδο 2006-07 και Χοσέ Σεγούρα, αρχικά βοηθός του Φερέρ στην ΑΕΚ και πρωταθλητής ως πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού το 2008, συμφωνούν για την αξία του Βαλβέρδε.


Δεν προκαταλαμβάνουν την απόφασή του, άλλωστε δεν την γνωρίζουν, αλλά χαρακτηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά του συμπατριώτη τους, αφήνουν να εννοηθεί πόσο μεγάλη απώλεια θα είναι για τον Ολυμπιακό και συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο αν αποφασίσει να αποχωρήσει.

Η αλήθεια είναι ότι αν ο Ερνέστο Βαλβέρδε τότε, το 2006, είχε αποδεχθεί την πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη και είχε αναλάβει την ΑΕΚ, ίσως ο Λορένσο Σέρα Φερέρ να μην είχε περάσει ποτέ από το ελληνικό πρωτάθλημα. Τότε ο Βαλβέρδε είχε πει όχι, ο «Δον Λορένσο» ήρθε και μίλησε στο Sport.gr για τον συμπατριώτη του. "Κάνει εξαιρετική δουλειά. Πρέπει να του πιστώσεις τη νοοτροπία νικητή και το ποδόσφαιρο νίκης που παίζει", ήταν τα πρώτα του λόγια. Ο Φερέρ λέει για τον Βαλβέρδε και κάτι που έχει αποδειχθεί από τη δουλειά που έκανε ο Βάσκος αυτές τις τρεις χρονιές (σε δύο θητείες) στον Ολυμπιακό:

"Οι ομάδες του δείχνουν αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Επίσης, έχουν δικό τους χαρακτήρα και στιλ παιχνιδιού. Είναι σπουδαίος προπονητής".

Ο Βίκτορ Μουνιόθ από την πλευρά του, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι: "Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους προπονητές". Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού συμπληρώνει στο Sport.gr: "Είναι ένας προπονητής που ζει για την επιτυχία και κάνει εξαιρετική δουλειά. Αξίζει πολλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε".

Οσο για το αγωνιστικό του στιλ, ο Μουνιόθ λέει: "Παίζει ένα παιχνίδι, που συνδυάζει πολλές πτυχές τακτικής και έτσι η ομάδα του είναι δυνατή και επιθετική την ίδια στιγμή. Εχει κερδίσει τον σεβασμό όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου".

Όταν ο Χοσέ Σεγούρα αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2008, τη σκυτάλη πήρε ο Βαλβέρδε. Εχουν περάσει, λοιπόν, από την ίδια θέση και έχουν γευτεί και οι δύο τη χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος στην Ελλάδα με τους ερυθρόλευκους. Μόνο που ο Βαλβέρδε μετά το πρώτο, πρόσθεσε δύο ακόμα. "Εχει δείξει τι προπονητής είναι", λέει ο Σεγούρα στο Sport.gr και συμπληρώνει:

"Εχει πετύχει πολλά τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα, όσο και στο ισπανικό τώρα με τον Ολυμπιακό. Το επίπεδό του είναι πολύ υψηλό και για τα δύο πρωταθλήματα. Κατά την άποψή μου κάνει φανταστική δουλειά, είναι εξαιρετικός προπονητής". Δεν θέλει ωστόσο, να μπλεχτεί στο μέλλον. "Οσο για την απόφασή του, αν θα μείνει ή θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, είναι καθαρά προσωπική. Δεν μπορώ να πω κάτι", μας είπε ο Σεγούρα.

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί να πει κάτι. Παρά μόνο ο ίδιος ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Και όλοι στον Ολυμπιακό, κρέμονται από τα χείλη του www.sport.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ