2012-04-15 20:27:06
Φωτογραφία για Κύπρος: Αναζητούν υποψήφιο που να τους ενώνει
Καθοριστική για το μέλλον του ενδιάμεσου χώρου εκτιμάται ότι θα είναι η ερχόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά η διακομματική επιτροπή ετοιμασίας της προκήρυξης των... τεσσάρων κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, για τις προεδρικές εκλογές. Το μοναδικό κόμμα που δεν έχει ακόμη ορίσει τους εκπροσώπους του στη συγκεκριμένη επιτροπή είναι το ΔΗΚΟ, η Γραμματεία του οποίου αναμένεται να συνέλθει την ερχόμενη Τετάρτη για να αποφασίσει. Ηδη η ΕΔΕΚ όρισε τους Μαρίνο Σιζόπουλο και Δημήτρη Παπαδάκη με αναπληρωτή τον Σοφοκλή Σοφοκλέους, το ΕΥΡΩΚΟ τους Ρίκκο Ερωτοκρίτου και Στέλιο Αμερικάνο και οι Οικολόγοι τους Γιώργο Περδίκη και Σάββα Φιλίππου. Σύμφωνα με πηγές της «Αλήθειας» αμέσως μετά τον διορισμό εκπροσώπων του ΔΗΚΟ στην επιτροπή, θα συνέλθει για την πρώτη της συνεδρίαση Πέμπτη ή Παρασκευή με αντικείμενο την επεξεργασία της διακήρυξης. Στη συνέχεια θα καθοριστούν τα κριτήρια που θα πρέπει να πληροί ο κοινός υποψήφιος που θα επιλεγεί. Όπως μας αναφέρθηκε από πηγές των κομμάτων θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε ο υποψήφιος που θα επιλεγεί εάν όλα πάνε καλά να είναι προσωπικότητα που να ενώνει τα τέσσερα κόμματα με παράλληλη προέκταση στον ευρύτερο χώρο τόσο της αριστεράς όσο και της δεξιάς.


Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως δεν θεωρούν απαραίτητο η προσωπικότητα αυτή να προέρχεται αποκλειστικά από τον πολιτικό χώρο, αλλά μπορεί να είναι και από τον οικονομικό και επιχειρηματικό κόσμο. Παράλληλα με τις διεργασίες αυτές τα τέσσερα κόμματα θα θέσουν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων και συγκεκριμένα ονόματα ώστε να αρχίσει η διαδικασία επιλογής του υποψηφίου εκείνου που θεωρούν ότι μπορεί να έχει προοπτική νίκης. Πάντως όπως αναφέρουν στις διαβουλεύσεις θα συζητηθεί και η υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα αν και έχει προκαλέσει δυσφορία και απογοήτευση στα κόμματα ο χρόνος και ο τρόπος που εξήγγειλε την υποψηφιότητά του. Ωστόσο φέρεται να υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα του κ. Λιλλήκα καθώς αρκετά στελέχη των τεσσάρων κομμάτων θεωρούν ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα δεν προσδίδει προοπτική νίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και άτομα τα οποία θεωρούνταν υποστηρικτές της υποψηφιότητας Λιλλήκα σήμερα εκφράζονται αρνητικά εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να διεισδύσει στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς και ως εκ τούτου δεν έχει προοπτική να περάσει εάν επιλεγεί από τον ενδιάμεσο χώρο στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Πάντως στην ΕΔΕΚ προκειμένου να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, προετοιμάζουν παράλληλα την υποψηφιότητα του προέδρου του Κινήματος Γιαννάκη Ομήρου, αν και ο ίδιος στην κοινή συνάντηση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου είχε αναφέρει ότι δεν θέτει ως προϋπόθεση της συνεργασίας τη δική του υποψηφιότητα. Καθοριστικό ρόλο για την περαιτέρω πορεία και μέλλον του ενδιάμεσου χώρου θα διαδραματίσει η συμπεριφορά και στάση του ΔΗΚΟ, όπως εκτιμάται από τα άλλα τρία κόμματα. Δεν αποκλείουν ωστόσο η προσπάθεια αυτή παρά τους όποιους σκοπέλους που έχουν παρουσιαστεί να έχει αίσιο τέλος και να καταλήξουν σε κοινό υποψήφιο.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ