2012-04-15 22:13:39
Φωτογραφία για Θρίλερ με το γερμανικό πλοίο στη Μεσόγειο
Το γερμανικό πλοίο, το οποίο φέρεται ότι μετέφερε ιρανικά όπλα στη ... Συρία, διατάχθηκε να αλλάξει πορεία και κατευθύνεται προς ένα -μη κατονομαζόμενο- λιμάνι για επιθεώρηση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Χθες, Μ. Σάββατο, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πως ερευνούσε μια πληροφορία σύμφωνα με την οποία, το πλοίο έπλεε στη Μεσόγειο (νοτιοανατολικά της Αμμοχώστου) με προορισμό τη Συρία, μεταφέροντας ιρανικά όπλα κατά παράβαση του εμπάργκο όπλων.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο αποκάλυψε το θέμα, ανέφερε στην ιστοσελίδα του πως το Atlantic Cruiser ναυλώθηκε από μια εταιρία με έδρα την Ουκρανία, τη White Whale Shipping, η οποία δήλωσε το φορτίο ως "αντλίες και τα παρόμοια".

Το Spiegel ανέφερε πως ο ναυλομεσίτης Τόρστεν Λουέντεκε της C.E.G. Bulk Chartering με έδρα το Αμβούργο, είπε: «Σταματήσαμε το πλοίο αφού λάβαμε πληροφορίες για το φορτίο όπλων». Το Spiegel ανέφερε πως το πλοίο είχε παραλάβει το φορτίο στο Τζιμπουτί αυτή την εβδομάδα και άλλαξε πορεία για το Ισκεντερούν στην Τουρκία την Παρασκευή όταν το φορτίο κινδύνευε να αποκαλυφθεί.


Σήμερα, το Spiegel ανέφερε πως το πλοίο έκλεισε το ραδιοφωνικό αναμεταδότη του ο οποίος επιτρέπει τον εντοπισμό του, καθιστώντας έτσι αβέβαιη την τοποθεσία του. Οι δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ περιλαμβάνουν εμπάργκο όπλων και απαγόρευση εισαγωγών πετρελαίου από τη Συρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ