2012-04-16 08:17:43
Φωτογραφία για Το Πάσχα των πολιτικών
Μήνυμα Ανάστασης προς τον ελληνικό λαό απέστειλε από το στρατόπεδο της Β΄Μοίρας Καταδρομών, στη Νάουσα,όπου γιόρτασε την ημέρα του Πάσχα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. «Εύχομαι σε όλους μας να είναι μια πραγματική Ανάσταση για τον ελληνικό λαό που υπέφερε τον τελευταίο καιρό.

Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να ξεπεραστεί η κρίση με ομόνοια, με πίστη σʼ αυτό που κάνουμε και με το όνειρο ότι ύστερα από τα πάθη έρχεται η Ανάσταση»,δήλωσε.

Παπούλιας: Υστερα από τα πάθη έρχεται η Ανάσταση

Αναφερόμενος στη σημερινή "κρίσιμη περίοδο όχι μονάχα για την οικονομική κρίση, αλλά γενικότερα στην περιοχή", τόνισε, ότι "οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγυήτριες όλων των ιδανικών και οραμάτων του Ελληνισμού".

Και πρόσθεσε : "Είναι όμως για μένα – που υπηρέτησα και πολλά χρόνια στο Υπουργείο Εξωτερικών – η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων, και το διπλωματικό μέσο για να διατηρηθούν ισορροπίες στο διεθνές επίπεδο, για να μην αναγκαστούμε κατόπιν πιέσεως να υποχωρήσουμε, για να μην εκμεταλλευθούν δόλια οι αντίπαλοί μας ότι είμαστε σε αδυναμία. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε αδυναμία. Είναι με υψηλό φρόνημα, με άριστη εκπαίδευση, έτοιμοι να δώσουν απάντηση σε όλους εκείνους που επιβουλεύονται την ανεξαρτησία της Ελλάδος".


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, επέλεξε το Ναύπλιο, ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του.

«Είναι μια μέρα που μας επιβάλλει να είμαστε ενωμένοι, αισιόδοξοι, ελπιδοφόροι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την αναστάσιμη ακολουθία. «Η οργή, ο φόβος, η απογοήτευση και η απαισιοδοξία δεν μας οδηγεί πουθενά. Πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη και κοινωνική δύναμη για να ξεπεράσουμε την κρίση. Οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε», πρόσθεσε.

Παπούλιας: Υστερα από τα πάθη έρχεται η Ανάσταση

Ο πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά την Αναστάσιμη λειτουργία έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Μετά τα Πάθη ήρθε η λαμπροφόρος Ανάσταση.Με την Ανάσταση ήρθε και η παντοδύναμη Ελπίδα.Μονοιασμένοι και αποφασισμένοι όλοι οι Έλληνες θα κάνουμε αυτό που πρέπει, δηλαδή την ελπίδα πραγματικότητα. Για κάθε σπίτι.Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους!».

Χθες, οι δύο αρχηγοί έστειλαν τα δικά τους μηνύματα ελπίδας προς τους πολίτες, ενόψει της Ανάστασης και -κυρίως- της προεκλογικής περιόδου.

Παπούλιας: Υστερα από τα πάθη έρχεται η Ανάσταση

Στην Αθήνα γιόρτασαν το Πάσχα η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων στη Βούλα επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν περάσει με την οικογένειά του το Πάσχα στην Αίγινα.

Παπούλιας: Υστερα από τα πάθη έρχεται η Ανάσταση

«Το αναστάσιμο μήνυμα ας γίνει μήνυμα ανάστασης και ανάτασης του λαού μας. Μήνυμα ανατροπής της κοινωνικής αδικίας αλλά και μήνυμα ελπίδας για μια προοπτική κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας» δήλωσε μετά την Ανάσταση ο Α. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Σήμερα ας μοιραστούμε αυτό το χαρμόσυνο μήνυμα, το μήνυμα της αισιοδοξίας μαζί με τους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη. Και είναι χιλιάδες, είναι πολλοί αυτές τις μέρες, αυτά τα χρόνια της κοινωνικής καταστροφής. Ας το μοιραστούμε μ΄αυτούς που δεν έχουν φωνή, που δεν έχουν δύναμη. Κι ας τους δώσουμε λίγο από την έγνοια μας, λίγο από την αλληλεγγύη μας προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους».

Σε κέντρα των Σωμάτων Ασφαλείας στη Φωκίδα και την Αιτωλοακαρνανία περιόδευσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Παπούλιας: Υστερα από τα πάθη έρχεται η Ανάσταση

Από την παιδούπολη για κακοποιημένα παιδιά στον Άλιμο, που επισκέφθηκε, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι «το μήνυμα της Ανάστασης για τους Έλληνες φέτος είναι ένα μήνυμα προσπάθειας και αγώνα».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη σημειώνει ότι «η Ανάσταση αποκτά χαρακτήρα αγώνα για την αλλαγή, την ανατροπή και την ελπίδα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έστειλε στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο βρίσκεται αυτή την ώρα σε υπηρεσία, μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ), το ακόλουθο μήνυμα:

«Την αναστάσιμη αυτή ώρα που οι Έλληνες είναι κοντά στις οικογένειές τους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα, εσείς συνεπείς στο καθήκον και στην αποστολή σας επαγρυπνείτε για την ασφάλεια της πατρίδας μας. Η σκέψη μου είναι κοντά σας και μαζί με το Χριστός Ανέστη, η ευχή μου να είστε υγιείς και δυνατοί. Η Πολιτεία και η κοινωνία σας στέλνουν μήνυμα αγάπης».
Εθνος
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ