2014-01-05 12:08:06
Φωτογραφία για Διεργασίες για τη «σωτηρία» του ιστορικού συνεταιρισμού Ανωγείων
Από τη δίνη της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει όλη τη χώρα αλλά και το σύνολο σχεδόν των Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ελλάδας δεν ξέφυγε ούτε ο ιστορικός συνεταιρισμός Ανωγείων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, το τελευταίο διάστημα γίνεται μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί η οργάνωση με τα δεκάδες μέλη και την μεγάλη προσφορά στο χώρο και για το λόγο αυτό έχουν ήδη προχωρήσει οι συζητήσεις με γνωστό πιστωτικό ίδρυμα προκειμένου να βρεθεί λύση για τα μεγάλα χρέη του Συνεταιρισμού και να καταστεί βιώσιμη η συνέχιση της λειτουργίας του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι θετικό και μάλιστα αν υπάρξει αίσια για την Οργάνωση κατάληξη δεν αποκλείεται να δούμε το μεγαλύτερο “κούρεμα” χρεών για τέτοια περίπτωση.

Οι διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα είναι σκληρές και μια από τις προϋποθέσεις είναι να βρίσκεται εν πλήρη λειτουργία ο συνεταιρισμός , να έχει δηλαδή παραγωγή κάτι που είναι σε αυτή τη φάση και το στόχος των μελών του Σημειώνεται ότι περίπου διακόσιοι κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων αποφάσισαν το 1960 να συνεταιριστούν ώστε να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο το εξαιρετικής ποιότητας γάλα, στη μεγαλύτερη ποσότητα του πρόβειο (κατά 95%), το οποίο μέχρι τότε τυροκομούσαν πάνω στο βουνό σε αυτοσχέδιες πέτρινες στάνες (μιτάτα).

Ο Συνεταιρισμός Ανωγείων παραμένει πιστός στην γκάμα των καθιερωμένων προϊόντων που “παντρεύουν” την πίστη στην παράδοση με την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ