2012-04-16 09:59:41
Φωτογραφία για Αλλαγή ρότας για το πλοίο – οπλοστάσιο
Ένα γερμανικό πλοίο το οποίο φέρεται ότι μετέφερε ιρανικά όπλα στη Συρία διατάχθηκε να αλλάξει πορεία και κατευθύνεται προς ένα μη κατονομαζόμενο λιμάνι για επιθεώρηση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Το υπουργείο Οικονομικών είναι σε επαφή με τον πλοιοκτήτη. Το πλοίο θα κατευθυνθεί τώρα σε ένα ασφαλές λιμάνι (σε άλλη χώρα). Εκεί τα αγαθά [το φορτίο] θα ελεγχθούν», δήλωσε στο Ρόιτερς εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών. Είπε πως δεν γνωρίζει ειδικότερα πού θα ελλιμενιστεί το πλοίο για επιθεώρηση. Το Μ. Σάββατο, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε πως ερευνούσε μια πληροφορία σύμφωνα με την οποία ένα γερμανικής ιδιοκτησίας πλοίο στη Μεσόγειο εν πλω προς τη Συρία μετέφερε ιρανικά όπλα κατά παράβαση του εμπάργκο όπλων.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο αποκάλυψε το θέμα, ανέφερε στην ιστοσελίδα του πως το Atlantic Cruiser ναυλώθηκε από μια εταιρία με έδρα την Ουκρανία, τη White Whale Shipping, η οποία δήλωσε το φορτίο ως «αντλίες και τα παρόμοια».


Το Spiegel ανέφερε πως ο ναυλομεσίτης Τόρστεν Λουέντεκε της C.E.G. Bulk Chartering με έδρα το Αμβούργο, είπε: «Σταματήσαμε το πλοίο αφού λάβαμε πληροφορίες για το φορτίο όπλων».

Το Spiegel ανέφερε πως το πλοίο είχε παραλάβει το φορτίο στο Τζιμπουτί αυτή την εβδομάδα και άλλαξε πορεία για το Ισκεντερούν στην Τουρκία την Παρασκευή όταν το φορτίο κινδύνευε να αποκαλυφθεί.

Σήμερα, το Spiegel ανέφερε πως το πλοίο έκλεισε το ραδιοφωνικό αναμεταδότη του ο οποίος επιτρέπει τον εντοπισμό του, καθιστώντας έτσι αβέβαιη την τοποθεσία του.

Οι δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ περιλαμβάνουν εμπάργκο όπλων και απαγόρευση εισαγωγών πετρελαίου από τη Συρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, η παραβίαση του εμπάργκο μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση έως και πέντε χρόνων ή στην επιβολή προστίμου.

Το Spiegel ανέφερε επίσης πως η κυβέρνηση ζήτησε από τις πρεσβείες στην περιοχή να προειδοποιήσουν τις κυβερνήσεις τους για μια πιθανή παραβίαση του εμπάργκο από το πλοίο, ιδίως εκείνες στην Κύπρο, το Λίβανο και την Τουρκία. Η εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε την πληροφορία. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα… πάθη δεν τελείωσαν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα… πάθη δεν τελείωσαν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ