2012-04-16 10:05:36
Φωτογραφία για ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφία ΑρχείουΑυτή την ώρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και αφορούν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όσον αφορά την πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες οι συνήγοροί του αρχικά σκοπεύουν να ζητήσουν κάποια επιπλέον προθεσμία λίγων ημερών προκειμένου να καταφέρουν να μελέτησουν πλήρως τη δικογραφία η οποία είναι 10.000 σελίδες. Επίσης θα ζητήσουν να μην κριθεί προφυλακιστέος ισχυριζόμενοι πως ο πρώην υπουργός αφενός είναι αναγνωρίσιμος ευρέως κι έτσι η φυγή του είναι αδύνατη, αφετέρου μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κανένα τέτοιο δικαίωμα αφού όσες φορές του έχει ζητηθεί από τις αρχές να παραστεί το έχει κάνει.

Πάντως και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός θα αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, ακόμα και τις μίζες. Θα ισχυριστεί ότι όλα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, της δωροδοκία και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος είναι παραγεγραμμένα. Επίσης θα υποστηρίξει πως δεν βρέθηκαν ύποπτα εμβάσματα στον λογαριασμό του, οι off shore εταιρείες δεν του ανήκουν και στα αντικείμενα που έχουν κατασχεθεί δεν βρέθηκε κάτι το μεμπτό.


Ωστόσο άξιο απορίας είναι το πως θα δικαιολογήσει το γεγονός ότι φιλικά και συγγενικά του πρόσωπα είχαν τις συγκριμένες εταιρείες αλλά και το πως κατέληγαν από τις off shore δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων. Όπως π.χ της θείας της συζύγου του η οποία με σύνταξη 700 ευρώ βρέθηκαν στον λογαριασμό της 3 εκ ευρώ από την εταιρεία «Torcaso» η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην αγοραπωλησία ακινήτων του πρώην υπουργού.

Παράλληλα για την αγορά των υποβρυχίων αναμένεται να ρίξει όλες τις ευθύνες στην ηγεσία του τότε ΚΥΣΕΑ όπως είχε κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν. Ο ίδιος θα πει σύμφωνα με πληροφορίες πως ακολούθησε την τυπική διαδικασία μετά την γνωμοδότηση του ΚΥΣΕΑ. Μάλιστα θα ζητήσει να κληθούν ως μάρτυρες τα μέλη του ανώτατου οργάνου του υπουργείου Άμυνας εκείνης της περιόδου.

Για τους TOR - M1 ο πρώην υπουργός αναμένεται πως δεν θα ανοίξει τα χαρτιά του. Θα ισχυριστεί πως δεν έχει γνώση της δικογραφίας και θα ζητήσει να μιλήσει γι’ αυτό το θέμα αργότερα.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ