2012-04-16 12:50:49
Φωτογραφία για Επιμένει ο Σαρκοζί...
«Πίστεψαν ότι δεν θα έρθετε, ότι ο λαός της Γαλλίας δεν θα έρθει», είπε ο Νικολά Σαρκοζί σε προεκλογική ομιλία του στην πλατεία Κονκόρντ στο Παρίσι ενώπιον χιλιάδων οπαδών του ενόψει των εκλογών της 22ας Απριλίου.

«Θέλω να μιλήσω στη σιωπηλή πλειοψηφία η οποία εξακολουθεί να κρατά το μέλλον της Γαλλίας στα χέρια της», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήθος που κρατούσε γαλλικές σημαίες και φώναζε «Νικολά, Νικολά».

«Δεν επιλέγετε πλευρά, αλλά αποφασίζετε για το μέλλον. Πού θέλουμε εμείς οι Γάλλοι να πάμε;», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι οι «ακραίες» λύσεις που προτείνει ο σοσιαλιστής υποψήφιος και κύριος αντίπαλός του Φρανσουά Ολάντ «θα κάνουν τη Γαλλία να υποφέρει περισσότερο γιατί είναι ψευδείς».

Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι εφόσον επανεκλεγεί, θα ανοίξει μια «συζήτηση» σχετικά με το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας (ΕΚΤ) στην υποστήριξη της ανάπτυξης των χωρών της ευρωζώνης.

«Θα ανοίξουμε τη συζήτηση σχετικά με τον ρόλο της ΕΚΤ στην υποστήριξη της ανάπτυξης και θα προχωρήσουμε το θέμα στην Ευρώπη», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αν η Κεντρική Τράπεζα δεν υποστηρίξει την ανάπτυξη, τότε δεν θα έχουμε αρκετή ανάπτυξη».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ