2012-04-16 15:06:08
Φωτογραφία για Με βροχές και μποφόρ η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
Με ενισχυμένους νοτιάδες στα πελάγη και τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα γίνει η επιστροφή των ...εκδρομέων του Πάσχα. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Λόγω των νοτίων ανέμων ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, με τη θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα και πιθανή καταιγίδα τη νύχτα προβλέπονται για αύριο Τρίτη στην Αττική, με τη θερμοκρασία να μη σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Τοπικές βροχές αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους νότιους νοτιοανατολικούς και τη θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για την Τετάρτη 18/4, με τα φαινόμενα στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο, να είναι κατά τόπους έντονα. Το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.


Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικό Αιγαίο νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος.

Την Πέμπτη 19/4 στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν βροχές κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε περίπου στη μία μετά το μεσημέρι η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών στο ύψος των Θερμοπυλών, όπου νωρίτερα είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στην ομαλή κίνηση των οχημάτων από την ανατροπή αυτοκινήτου.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που έχασε τον έλεγχο του οχήματος του από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, απεγκλωβίστηκε από αστυνομικούς και μεταφέρθηκε με μικρά τραύματα στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Η κυκλοφορία ομαλοποιήθηκε με την απομάκρυνση του ανατραπέντος αυτοκινήτου ενώ η αυξημένη κίνηση, λόγω της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα, δημιούργησε ουρές αυτοκινήτων και χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία.

Μειωμένη έως και 60% η κίνηση στα λιμάνια

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις ενόψει της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα .   

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν σήμερα το απόγευμα 12 πλοία και άλλα 20 από τον Αργοσαρωνικό, ενώ στο λιμάνι της Ραφήνας 17 και του Λαυρίου έξι.   

Το φετινό Πάσχα πάντως, η ακτοπλοϊκή κίνηση ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, με τη μείωση κατά την έξοδο να ξεπερνά το 60%.   

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές στα εισιτήρια αλλά και η απεργία της ΠΝΟ, οδήγησαν πολλούς επιβάτες να αλλάξουν σχέδια για τις εορτές του Πάσχα.   

Αισθητά μειωμένη ήταν και η έξοδος των εκδρομέων από τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα διόδια των εθνικών οδών.   

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το περασμένο Σαββατοκύριακο έως και τη Μεγάλη Παρασκευή σημειώθηκε μείωση της τάξης του 46% στην διέλευση των οχημάτων από τις εξόδους των δύο εθνικών οδών.

Συμβουλές προς τους εκδρομείς

Στο μεταξύ, η τροχαία εξέδωσε συμβουλές προς τους εκδρομείς για ασφαλή επιστροφή. Iδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί, τηρώντας με σχολαστικότητα τους κανόνες κυκλοφορίας, κατά την επιστροφή τους στα αστικά κέντρα προκειμένου να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα.

Στους οδηγούς των οχημάτων εφιστάται η προσοχή στα εξής:

-Να μην οδηγούν όταν έχουν πιει έστω και λίγο αλκοολούχο ποτό.

-Να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα και να προσαρμόζουν αυτή ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές και οδικές συνθήκες.

-Να χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας και το προστατευτικό κράνος και να απαιτούν να χρησιμοποιούν αυτά και οι συνεπιβάτες τους.

-Να συγκρατούν με σύστημα κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος & το βάρος τα μικρά παιδιά (ειδικό κάθισμα, ζώνη ασφαλείας κλπ).

-Να μην πραγματοποιούν αντικανονικά προσπεράσματα.

-Να μη μιλούν στο κινητό τηλέφωνο, εκτός κι αν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση ανοικτής ακρόασης ή χρησιμοποιούν ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας ( Bluetooth ) .

Μέσα στην πόλη, που η κίνηση των οχημάτων μειώνεται αισθητά κατά τις ημέρες των εορτών, να είναι πολύ προσεκτικοί και να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, γιατί παρατηρείται αύξηση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών Τροχονόμων.

Ακόμη, οι πεζοί να μην παραβιάζουν τους σηματοδότες, να διασχίζουν το οδόστρωμα στα σημεία που υπάρχουν διαβάσεις και όπου δεν υπάρχουν αυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κυκλοφορία των οχημάτων. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ