2014-01-10 19:10:06
Φωτογραφία για Νέος σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός στον Αγ. Παύλο
Στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες η κατασκευαστική δράση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τα ειδικά συνεργεία να αναλαμβάνουν εργασία στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα οδοποιΐας και ασφαλτοστρώσεων και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος με το συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Τελευταίος «σταθμός» των ειδικών συνεργείων στον τομέα της οδοποιΐας υπήρξε η οδός Υετίωνος στις Συκιές, ένας κομβικός άξονας που οδηγεί στο δήμο Θεσσαλονίκης και την περιφερειακή οδό, και ο οποίος παρουσίαζε σημαντικές φθορές. Η ασφαλτόστρωση της οδού ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες για την αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών, ενώ για την κίνηση των οχημάτων είχε ληφθεί ειδική πρόβλεψη για την εκτροπή της κυκλοφορίας από παρακείμενους δρόμους.


Παρών κατά τις εργασίες και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τους αρμόδιους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Ντίνο Ζωγόγιαννη και Μικροέργων-Πρασίνου-Ηλεκτροφωτισμού Αλέκο Σιμητόπουλο, ο οποίος είχε συνομιλίες με τους περιοίκους κι έδινε απαντήσεις και λύσεις σε θέματα που έθεταν για την περιοχή τους. «Ο δήμος μας, χάρη στο εύρωστο ταμείο που διαθέτει, ως αποτέλεσμα της χρηστής, νόμιμης και διαφανούς διαχείρισης των οικονομικών, επενδύει σε έργα και υποδομές που αποσκοπούν στη βελτίωση των όρων της καθημερινότητας των πολιτών και τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Αυτό το διάστημα εκτελούνται ή άμεσα ξεκινούν δεκάδες έργα, τα οποία οφείλουμε στους συνδημότες μας για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν, τα οφείλουμε στη νέα γενιά. Όσο κι αν κάποιοι ελάχιστοι, για τους δικούς τους λόγους, δυσαρεστούνται για όλα όσα γίνονται και απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας, εμείς δεν θα σταματήσουμε να δημιουργούμε και να αλλάζουμε με συνέπεια την εικόνα και τη λειτουργικότητα του δήμου και του τόπου μας», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, καλώντας τους πολίτες να συνεργαστούν με τις δημοτικές υπηρεσίες για την προώθηση θεμάτων που απασχολούν την κάθε γειτονιά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν την οδό Υετίωνος, ασφαλτοστρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικούς οδικούς άξονες των Πεύκων (Μικράς Ασίας, Ρόδων, Κωνσταντινουπόλεως) και Αγίου Παύλου (Σωκράτους, Κρήτης), ενώ τις επόμενες ημέρες τα συνεργεία θα επιστρέψουν στα Πεύκα και την οδό Ειρήνης, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι πρόδρομες εργασίες. Στην οδό αυτή, η οποία υπέστη σημαντικές φθορές λόγω καθίζησης, θα εκτελεστούν εργασίες εξυγίανσης του εδάφους με τοποθέτηση διάτρητων αγωγών για την απομάκρυνση τυχόν υπόγειων υδάτων, ενώ σε ορισμένα σημεία θα γίνουν διαπλατύνσεις σύμφωνα με το σχέδιο ρυμοτομίας. Επίσης, στη Μ.Ασίας θα γίνουν ρυθμιστικές παρεμβάσεις για τη λειτουργία της προγραμματισμένης λαϊκής αγοράς και άρση σημειακών εμποδίων για τη διέλευση της νέας λεωφορειακής γραμμής του ΟΑΣΘ, που αποφασίστηκε μετά από έντονες πιέσεις της δημοτικής αρχής.

Ηλεκτροφωτισμός στον Αγ.Παύλο

Στο μεταξύ, αρχίζουν τη Δευτέρα οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου, όπου θα τοποθετηθούν δημοτικές στήλες φωτισμού με τη χρήση σύγχρονων λαμπτήρων. Το έργο αυτό, που θα επεκταθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, ξεπερνά συνολικά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτεται από δημοτικούς πόρους.

Στον Αγ.Παύλο, που θα αποτελέσει την αφετηρία υλοποίησης του έργου, προβλέπεται η ενίσχυση του φωτισμού σε περίπου 20 δρόμους σε όλη την περιοχή, φωτίζοντας κάθε γειτονιά. Μεταξύ των οδών αυτών είναι οι: Κρήτης, Γραβιάς, Κύπρου, Σωκράτους, Ηπείρου, Αθ.Διάκου, Μπιζανίου, Κολοκοτρώνη, Ικάρων, Λεωφ. Όχι, Μακεδονομάχων, Κονίτσης, κ.λπ.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες:

► Στη Νεάπολη όπου ανακατασκευάζεται το γήπεδο 9Χ9 στην περιοχή Στρεμπενιώτη, προϋπολογισμού 437.000€. Εκεί γίνεται καθαίρεση της υπάρχουσας υπόβασης και τοποθέτηση νέας από άσφαλτο, και στη συνέχεια τοποθέτηση νέου πλαστικού τάπητα και διευθέτηση της υποδομής των ομβρίων υδάτων περιμετρικά του γηπέδου.

► Στις Συκιές με την ανάπλαση του άλσους της Δενδροφυτείας (394.000€), όπου κατασκευάζεται αναψυκτήριο (140 τ.μ.) με αποκλειστικό υλικό το ξύλο πεύκης και γίνονται 1.000 νέες φυτεύσεις δένδρων και θάμνων στο σύνολο του χώρου. Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν παγκάκια και κιόσκια, ενώ ανακατασκευάζεται και το υπάρχον γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ.

► Στη συνοικία Κολοκοτρώνη Συκεών, και τη συμβολή των οδών Αισχύλου και Πινδάρου θα έχει δημιουργηθεί έως το Μάρτιο παιδική χαρά, ενώ στην επάνω πλευρά, και λόγω υψομετρικής διαφοράς, θα διαμορφωθούν τουλάχιστον 12 θέσεις στάθμευσης οχημάτων σε μια έκταση 180 τ.μ. (361.000€).

► Στη συνοικία Ροδοχωρίου Συκεών, και την οδό Πόντου, όπου μια έκταση 1.050 τ.μ. διαμορφώνεται σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης (280.000€).

► Στο ισόγειο του κτιρίου της Τεχνικής Υπηρεσίας, στην οδό Λεχόβου στη Δ.Ε. Συκεών, όπου δημιουργείται το γραφείο Πολεοδομίας του δήμου με τη διαμόρφωση των γραφείων (180 τ.μ.) των υπαλλήλων και των χώρων αρχειοθέτησης (350 τ.μ.). Ζήτημα χρόνου είναι, τέλος, και η παράδοση του νέου χώρου όπου θα στεγάζεται στο εξής το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Συκεών, στον αυλόγυρο του δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών. Ο προϋπολογισμός των δύο αυτών τεχνικών παρεμβάσεων είναι 202.000€, με κονδύλια από το δημοτικό ταμείο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός όλων των παραπάνω έργων ανέρχεται σε 10.174.000 ευρώ και καλύπτεται από το ισχυρό ταμείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ αποτελεί μέρος του μεγάλου καταλόγου του τεχνικού προγράμματος του 2013 που περιλαμβάνει περίπου 30 μεγάλα έργα με τον προϋπολογισμό να αγγίζει τα 16 εκατομμύρια ευρώ.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΟ ΑΣΕΑΔ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΟ ΑΣΕΑΔ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ