2012-04-16 18:14:07
Φωτογραφία για Για χάρη του διαδόχου...
Η«μάχη της Κρήτης» θα γίνει στη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, αφού εκεί αναμένεται να αναμετρηθούν τα δύο πολιτευόμενα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη την προεκλογική περίοδο. Κυριάκος εναντίον Ντόρας και τούμπαλιν, ενώ στη μέση η οικογένεια, διχασμένη, καλείται να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει.

Το χειρότερο σενάριο για την οικογένεια Μητσοτάκη είναι αυτό που έχει προκύψει, αφού στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια ο Κυριάκος θα αναζητήσει την ψήφο των δεξιών ψηφοφόρων για τη Ν.Δ., ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη θα δώσει τον δικό της αγώνα επιβίωσης μήπως και καταφέρει να μπει το κόμμα της στη Βουλή. Κατά συνέπεια ο πανίσχυρος μηχανισμός της οικογένειας θα βρεθεί μπροστά στο πιο ανέλπιστο δίλημμα που θα μπορούσε ποτέ να του τεθεί. Άλλωστε εδώ υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα:

♦ Να πριμοδοτηθεί η Ντόρα με κίνδυνο ο Κυριάκος να μείνει χαμηλά στη σειρά εκλογής μειώνοντας το πρεστίζ της οικογένειας και το προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο;


♦ Ή να σπρώξουν «όλα τα λεφτά» στον Κυριάκο και να μείνει η Ντόρα εκτός Βουλής μετατρεπόμενη σε μια αποτυχημένη αρχηγό κόμματος, η οποία θα αναγκαστεί να ζητήσει πολιτική στέγη υπό τον «αιώνιο εχθρό» Σαμαρά;

Πολύ δύσκολο να απαντηθεί το δίλημμα και οι πληροφορίες λένε ότι η οικογένεια είναι διχασμένη, αφού η μητέρα Μαρίκα από τη μια δεν θέλει να αδικήσει κανένα της παιδί, από την άλλη όμως επιθυμεί να δει τον Κυριάκο πρώτο βουλευτή σε σταυρούς προκειμένου μελλοντικά να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία διαδοχής του Αντ. Σαμαρά.

Έτσι όλοι οι μαυροπουκαμισάδες της λεβεντομάνας Κρήτης αναμένεται να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα στο πλευρό του Κυριάκου, αφήνοντας την Ντόρα να τσαλαβουτάει σε θολά νερά.

Επειδή όμως το αίμα νερό δεν γίνεται και επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κρύψει ποτέ την άδολη αδελφική αγάπη του προς την Ντόρα, την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι κακώς η αδελφή του δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Σαμαρά για επιστροφή στη Ν.Δ., καθώς βλέπει στις δημοσκοπήσεις ότι το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη μένει εκτός Βουλής.

Την προέτρεψε δηλαδή με έμμεσο τρόπο να αφήσει τα νάζια και τα πείσματα και να επιστρέψει στη Ν .Δ. όσο είναι καιρός, αφού ο «μικρός» αντιλαμβάνεται ότι μια επιστροφή σήμερα, πριν από τις εκλογές, θα μπορούσε να «πουληθεί» και επικοινωνιακά και εσωκομματικά στο πλαίσιο μιας «πανστρατιάς». Κοινώς η Ντόρα θα μπορούσε ακόμη και να πουλήσει... «ηθικό πλεονέκτημα» και «προσωπική θυσία» για την παράταξη!

Έχει τα δίκια του

Αντιθέτως μια αναγκαστική προσχώρηση μετά την κάλπη, με το βάρος μιας εκλογικής ήττας, θα απαξίωνε την πολιτική της θέση στο κόμμα της Ν.Δ. και θα τη μετέτρεπε σε στέλεχος της σειράς. Έχει τα δίκια του πάντως ο «μικρός». Δεν τα έχει;

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόχλησε τους «σκληρούς» της Συγγρού, που θεώρησαν ότι έκανε μια τέτοια πρόταση χωρίς προηγουμένως να έχει συνεννοηθεί με την ηγεσία του κόμματός του, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι το προσκλητήριο αφορούσε όλους τους πρώην αλλά όχι την Ντόρα, η οποία έχει εξαπολύσει πολλάκις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Σαμαρά.

Οικογενειακός εμφύλιος; Σωπάτε καλέ. Κακίες...

Από την άλλη πλευρά η Ντόρα, θέλοντας να δείξει ότι δεν έχει πέσει τόσο πολύ στην... ανάγκη των παλαιών «συντρόφων» της αλλά και του αιώνιου εχθρού της, έβαλε τον εκπρόσωπο του κόμματος να απαντήσει ότι «ο κ. Σαμαράς ουδεμία πρόσκληση απηύθυνε», υπενθυμίζοντας την κίνηση του Κώστα Καραμανλή προς τον Γιώργο Σουφλιά.

Δεν δίστασε μάλιστα να αφήσει αιχμές και εναντίον του Κυριάκου λέγοντας: «Όσοι παζάρεψαν τα μεταρρυθμιστικά τους πιστεύω για να μην προκαλέσουν την ηγεσία της Ν.Δ. να μην κάνουν υποδείξεις στην Ντόρα». Πώς είπατε; Οικογενειακός εμφύλιος; Σωπάτε καλέ. Κακίες...

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η Δημοκρατική Συμμαχία βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αφού όλες οι δημοσκοπήσεις την εμφανίζουν εκτός Βουλής, την ώρα μάλιστα που το κόμμα Καμμένου παρουσιάζεται να «αρμέγει» τη Ν.Δ.

Να δούμε όμως και την... ειρωνεία του πράγματος;

♦ Παλαιό πολιτικό «παιδί» του Μητσοτάκη ο Σαμαράς, ο οποίος από «προδότης» έγινε πρόεδρος της Ν.Δ. εκτοπίζοντας την Ντόρα.

♦ Παλαιό πολιτικό «παιδί» του Μητσοτάκη ο Καρατζαφέρης, ο οποίος, φεύγοντας από τη Ν.Δ. χωρίς καμία στελεχική «προίκα», έκανε το δικό του κόμμα, σταδιοδρόμησε για μερικά χρόνια και έφτασε να συγκυβερνά – άσχετα με το πού βρίσκεται σήμερα.

♦ Παλαιό πολιτικό «παιδί» της Ντόρας ο Καμμένος, φεύγει από τη Ν.Δ. με «προίκα» καμιά δεκαριά βουλευτές και μπαίνει άνετα στη Βουλή αφήνοντας την Ντόρα στο περιθώριο.

♦ Μόνο το... πραγματικό παιδίτης οικογένειας Μητσοτάκη, η Ντόρα, έφυγε από το κομματικό μαντρί και την έφαγε ο λύκος. Πείτε μας με το χέρι στην καρδιά: Είναι άδικη η ζωή ή δεν είναι;

Για να επανέλθουμε, όμως, στο προκείμενο, η στροφή της Ν.Δ. σε ό,τι αφορά τα μνημόνια και η αποκατάσταση των σχέσεων του Σαμαρά με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και γενικώς με όλους τους Ευρωπαίους αφαίρεσε από την Μπακογιάννη οποιονδήποτε λόγο για την ύπαρξη του κόμματός της.

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι η Ντόρα θα επιθυμούσε την επιστροφή της στη Ν.Δ. μέσα από ένα προσωπικό κάλεσμα, με το οποίο ο Σαμαράς θα της αναγνώριζε την αυτόνομη πολιτική πορεία της, αλλά και το δικαίωμά της στην έκφραση της άλλης άποψης.

Κάτι τέτοιο όμως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει τη συγκεκριμένη στιγμή, ενώ κάποιοι πιο υποψιασμένοι στη Ν.Δ. αφήνουν να εννοηθεί ότι η εκλογική περίοδος μπορεί να είναι σύντομη, αλλά τα θέματα που θα ανοίξουν είναι τέτοια, ώστε θα χρειαστεί ευρύτερη συναίνεση της Κεντροδεξιάς - και εκεί όλα είναι ανοικτά. Ας όψεται δηλαδή ο μπαμπούλας του Καμμένου και της Χρυσής Αυγής...
topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Bελτίωση για τον Αμπντούν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Bελτίωση για τον Αμπντούν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ