2012-04-16 18:56:10
Φωτογραφία για ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΖΗΤΟΥΝ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ
«Την άμεση αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν ζητούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις επιθέσεις που δέχθηκαν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις την Κυριακή του Πάσχα, στις οποίες ενεπλάκησαν και Έλληνες. 

«Η εμπλοκή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε μάχες στην Καμπούλ φανερώνει πόσο επιτακτική είναι η άμεση επιστροφή τους στη χώρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Έως τώρα η συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων στα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα κατοχής στο Αφγανιστάν είχε μεγάλο οικονομικό κόστος για το λαό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να του στοιχήσει και σε αίμα» προσθέτει η ανακοίνωση.

Την απόσυρση όλων των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων από το Αφγανιστάν και η άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, ζήτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί πάγια θέση του.

«Η Ριζοσπαστική Αριστερά θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, που μόνο κινδύνους και τραγικά αποτελέσματα φέρνει στο λαό μας. Θα αγωνιστούμε για την άμεση επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων από το Αφγανιστάν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.


Παρόμοιο αίτημα εξέφρασε και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή).

«Τα όσα έγιναν στο Αφγανιστάν δείχνουν πόσο εγκληματική είναι η συνέχιση της ελληνικής συμμετοχής στη νατοϊκή κατοχική δύναμη. Αλήθεια, πρέπει να έρθουν τα πρώτα φέρετρα για να φανεί πόσο παράλογη και επικίνδυνη είναι;» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

«Η ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν υπερασπίζεται τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στα πλαίσια ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ο λαός δεν έχει καμιά σχέση με αυτά. Είναι θύμα και αυτός, καθώς καλείται να πληρώσει το τεράστιο κόστος της ελληνικής συμμετοχής, τη στιγμή μάλιστα που οι κοινωνικές δαπάνες περικόπτονται.» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, τις ευχές του προς την ελληνική αποστολή στο Αφγανιστάν απέστειλε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνοντας ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μεριμνούν για την ασφαλή εκπλήρωση της αποστολής τους.

«Η είδηση, ανήμερα την Αγία Ημέρα του Πάσχα, της επίθεσης που δέχθηκαν οι συμμαχικές δυνάμεις και το ελληνικό στρατιωτικό τμήμα στην Καμπούλ», επισημαίνει ο υπουργός «έστρεψε άμεσα τις σκέψεις μας σε όλους εσάς που συμμετέχετε στην ελληνική αποστολή. 

» Σας εύχομαι να είστε υγιείς, ασφαλείς και με υψηλό το φρόνημα σας και όταν έλθει η ώρα, να επιστρέψετε στην πατρίδα κοντά στις οικογένειες σας, με την υπερηφάνεια και την αναγνώριση της συμβολής σας στην εμπέδωση της ειρήνης και της Δημοκρατίας στην ευαίσθητη αυτή γωνία του πλανήτη. 

» Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία σας, μεριμνούν ώστε η εκπλήρωση της αποστολής σας και η εκεί παραμονή σας να συντελείται κάτω από όρους ασφαλούς διαβίωσης, αλλά και διαρκούς βελτίωσης των εκεί συνθηκών» επισημαίνει ο υπουργός μεταφέροντας τις ευχές του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ