2012-04-17 00:42:39
Φωτογραφία για Βαρύτερες κυρώσεις στη Βόρειο Κορέα
Ένταση των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, μετά την εκτόξευση... ενός πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, ζητώντας από τη χώρα να σεβαστεί το μορατόριουμ στις εκτοξεύσεις πυραύλων και να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμά της.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει εκ νέου, στην περίπτωση μιας νέας δοκιμής πυρηνικών ή βαλλιστικών όπλων εκ μέρους της.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ΟΗΕ είχε ήδη επιβάλει κυρώσεις το 2006 και το 2009, το Συμβούλιο αποφάσισε να «προσαρμόσει» τα μέτρα σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ. Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον Επιτροπή Κυρώσεων του ΟΗΕ να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει τον κατάλογο με τα ονόματα των ατόμων ή των εταιρειών που θα αποτελέσουν αντικείμενο του εμπάργκο.

Η Επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει τον κατάλογο στο Συμβούλιο Ασφαλείας μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Στο ψήφισμά του, που υιοθετήθηκε ομόφωνα, το Συμβούλιο καταδικάζει την εκτόξευση του πυραύλου, μια πράξη που, όπως σημειώνει, συνιστά «σοβαρή παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ» (της 1718 και της 1874) που απαγορεύουν στη Βόρεια Κορέα να δοκιμάσει πυρηνικούς ή βαλλιστικούς πυραύλους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ