2014-01-17 18:28:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την κινητοποίηση εμπόρων και εμποροϋπαλλήλων για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή
Πιστή στα αντικοινωνικά σχέδιά της η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προσπαθεί να διχάσει τον εμπορικό κόσμο σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Αφού αρνήθηκε να συζητήσει τις τεκμηριωμένες προτάσεις των εμπόρων και των εμποροϋπαλλήλων για το ωράριο των καταστημάτων, αφού άφησε τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα πολυκαταστήματα εκτός ελέγχου λόγω της διάλυσης των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας και αφού οδήγησε στην απόγνωση χιλιάδες μικρομεσαίους καταστηματάρχες, τώρα υπερασπίζεται την «αυτορρύθμιση της αγοράς». Δεν διστάζει δε, να θέσει σε εφαρμογή διασπαστικά σχέδια – με τη μορφή δημιουργίας νέου Συλλόγου - που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας.

Δεν μας λέει τίποτε όμως για την ταμπακιέρα. Που δεν είναι άλλη από τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας προς τα χαμηλά εισοδήματα, τη συνεχή προώθηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και πολυεθνικών και το χτύπημα στις όποιες μορφές δημοκρατικού ελέγχου της αγοράς από την κοινωνία υπάρχουν ακόμα.


Για άλλη μια Κυριακή θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία απαιτώντας σεβασμό από όλους των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του εμπορικού κόσμου. Ενός κόσμου που αποδεικνύει με τις πρόσφατες αποφάσεις του, ότι και αναπτυξιακές προτάσεις έχει και ικανός είναι να τις διαφυλάξει, αλλά και ότι βρίσκεται σε πραγματικό διάλογο με τα μέλη του και την κοινωνία.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου, και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή, 19/01/2014, στην Αγ. Νικολάου, στις 10.30 π.μ, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ