2014-01-20 16:00:38
Φωτογραφία για ΧΑΪΝΣ : Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΞΑΝΑ!
Ο Ολυμπιακός δεν περνά και τις καλύτερες μέρες του, αλλά ο Κάιλ Χάινς εκφράζει στο "onsports.gr" τη σιγουριά του ότι η πρώην ομάδα του μπορεί να ανακάμψει από την άσχημη περίοδο που διανύει αρχής γενομένης από το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Αμερικανός σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τονίζει ότι δεν μετάνιωσε που αποχώρησε από τους Πρωταθλητές Ευρώπης το καλοκαίρι, αφού όπως λέει, νιώθει καλά με τον τρόπο που του συμπεριφέρονται όλοι στην ομάδα του «στρατού» και η απόφαση που πήρε το καλοκαίρι ήταν η σωστή.

Ο 27χρονος «ψηλός» των Ρώσων αναλύει τους λόγους που άφησε το Λιμάνι και δεν κρύβει ότι πάντα θα θυμάται τις μεγάλες στιγμές που έζησε φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Του ζητήθηκε η άποψή του για το μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και παραδέχτηκε ότι όποια ομάδα πάρει τη νίκη θα της δώσει άλλον αέρα στη συνέχεια της σεζόν.

Αυτή την περίοδο, ο Χάινς είναι τραυματίας και απουσίαζε από την απρόσμενη ήττα της ΤΣΣΚΑ στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν, αλλά πρόκειται για ένα αποτέλεσμα, το οποίο θεωρεί φυσιολογικό, με τον άλλοτε ερυθρόλευκο να έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στο συγκρότημα του Ετόρε Μεσίνα.


Η ΤΣΣΚΑ έχασε αναπάντεχα στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν και εσύ απουσίαζες. Αυτή τη χρονιά η ΤΣΣΚΑ έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Πώς το εξηγείς αυτό και πιστεύεις ότι η ΤΣΣΚΑ έχει δυσκολίες όταν δεν παίζεις εσύ;

«Η σεζόν της Ευρωλίγκας είναι πολύ μεγάλη και οι ομάδες τείνουν συνήθως να έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Νομίζω με την ομάδα μας έχουμε προβλήματα για αρκετούς λόγους, οι παίκτες προσαρμόζονται σε νέες θέσεις και ρόλους. Επίσης, είχαμε τραυματισμούς με παίκτες - κλειδιά και η ομάδα μας δεν είναι στο 100% ακόμα. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα έχουμε δυσκολίες κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε έτσι ώστε όταν έρθουν οι κρίσιμες και πιο σημαντικές στιγμές της χρονιάς να είμαστε στο καλύτερό μας.

Νιώθω ότι έχουμε ακόμη περιθώρια να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ και έχουμε τις δυνατότητες να κυριαρχήσουμε στην Ευρωλίγκα και να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η κατάκτηση του τίτλου. Φυσικά, ήθελα να είμαι στο γήπεδο με την ομάδα μου εναντίον της Παρτιζάν. Ήταν δύσκολο να βλέπω ξέροντας ότι δεν θα μπορούσα να τους βοηθήσω κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έχουμε από τα πιο βαθιά ρόστερ στην Ευρωλίγκα και παρά τους τραυματισμούς, είμαι πεπεισμένος ότι όποιος και να παίζει θα είμαστε ακόμα μια επιτυχημένη ομάδα».

Με την ΤΣΣΚΑ δεν είχες την ευκαιρία να αντιμετωπίσεις ακόμα τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό φέτος, αλλά παρακολουθείς την πορεία τους είτε στην Ευρωλίγκα είτε στην Ελλάδα από τη στιγμή που ήσουν παίκτης του Ολυμπιακού τα προηγούμενα δύο χρόνια; Εδώ στην Ελλάδα έχουμε το μεγάλο ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Έχεις δει τις δύο ομάδες φέτος; Ποια είναι η άποψή σου για αυτό το ματς; Κάθε ομάδα έχει από μια νίκη επί της άλλης τη φετινή σεζόν. Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη και ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο. Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει θα πλησιάσει στον έναν βαθμό τον πρώτο Παναθηναϊκό. Αυτό είναι το τρίτο ματς ανάμεσά τους. Τι πιστεύεις ότι θα γίνει;

«Ναι, ακόμα παρακολουθώ την πορεία και των δύο ομάδων τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχω παρακολουθήσει λίγο και από τα δύο ματς και θα δω και το τρίτο. Η γνώμη μου είναι ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο και δυνατό παιχνίδι, όπως είναι ιστορικά αυτές οι αναμετρήσεις. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα ντέρμπι σε όλα τα αθλήματα και η νίκη είναι σημαντική και για τις δύο ομάδες και νομίζω ότι το ματς θα είναι αντανάκλαση αυτού και για τους δύο».

Ο Ολυμπιακός είχε 23 σερί νίκες στην αρχή της σεζόν, αλλά στα τελευταία έξι ματς έχει τέσσερις ήττες και η ομάδα δεν αποδίδει όπως πριν. Έχεις ζήσει αυτές τις καταστάσεις με τον Ολυμπιακό τα χρόνια που πέρασες εκεί (2011-2013) και η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε τίτλους.

Θεωρείς ότι μπορούν να ανακάμψουν ξανά; Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό στον Ολυμπιακό; Υπάρχει τρόπος να αλλάξει η κατάσταση; Ίσως μια νίκη εναντίον του Παναθηναϊκού μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία του Ολυμπιακού και να αρχίσει να παίρνει και πάλι μεγάλες νίκες;

«Είναι ακόμα νωρίς στην Ευρωλίγκα, αλλά μετά από 23 συνεχόμενες νίκες, ο Ολυμπιακός μας έδειξε ότι είναι από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη. Όπως είπα και πριν, όλες οι ομάδες θα έχουν σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός ήταν άτυχος λόγω των τραυματισμών κάποιων παικτών - κλειδιά και προσπαθεί να ενσωματώσει νέους παίκτες στην ομάδα.

Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να το αλλάξει αυτό είναι να συνεχίσει με την ίδια φιλοσοφία που είχε και τα δύο προηγούμενα χρόνια, να συνεχίσει να έχει μαχητικό πνεύμα και να βελτιώνεται κάθε μέρα και αυτές οι δύσκολες στιγμές θα περάσουν. Έχουν πολλούς παίκτες με πολλές εμπειρίες και είμαι σίγουρος ότι αυτή η περίοδος θα περάσει σύντομα. 'Έχοντας κάνει δύο χρόνια εκεί, έμαθα ότι οι αντιξοότητες μπορούν να κάνουν μια ομάδα πιο δυνατή».

Είχατε την ευκαιρία με την ΤΣΣΚΑ να αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό στο Γκομέλσκι Καπ σε ένα φιλικό στην αρχή της σεζόν, αλλά έχουν περάσει κάποιοι μήνες από εκείνη την ημέρα και οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει. Έχεις παρακολουθήσει τον φετινό Παναθηναϊκό;

«Ναι, έχω παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό να παίζει φέτος στην Ευρωλίγκα. Στην αρχή του Top 16 αγωνίζονται πολύ καλά. Νομίζω ότι έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα. Έχουν την εμπειρία, ικανότητες και ταλέντο να δημιουργούν δύσκολα ματς - απ για πολλές ομάδες».

Έχουν περάσει κάποιοι μήνες από τότε που αποχώρησες από τον Ολυμπιακό για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μετά από μισή σεζόν στην ΤΣΣΚΑ μπορείς να πεις ότι ήταν η σωστή απόφαση για σένα και ποιος ήταν ο λόγος που έφυγες από τον Ολυμπιακό;

«Όπως έχω πει και πριν, ήταν δύσκολη η απόφαση να κάνω τη μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ. Τρέφω μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για όλους στον Ολυμπιακό για τις ευκαιρίες που μου έδωσαν και επίσης για όλες τις αναμνήσεις που μου επέτρεψαν να δημιουργήσω. Αλλά ένιωσα ότι ήταν η σωστή κίνηση για μένα να συνεχίσω την καριέρα μου στην ΤΣΣΚΑ. Απολαμβάνω την παραμονή μου εδώ τη φετινή χρονιά. Η ΤΣΣΚΑ μου συμπεριφέρεται εξαιρετικά μέχρι στιγμής, έχω μάθει πολλά και νομίζω ότι έχω βελτιωθεί πολύ σαν παίκτης. Ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί του θα έχουν πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου...»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ