2014-01-21 09:42:32
Φωτογραφία για ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ (VIDEO)
Κινητοποιήσεις ξεκινούν σήμερα οι αγρότες, όπως αποφασίστηκε σε πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Λάρισα. Αρχικά θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και από τη συμμετοχή θα εξαρτηθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

Η σύσκεψη της Κυριακής έγινε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής του περσινού «μπλόκου της Νίκαιας» και με συμμετοχή εκπροσώπων άλλων μπλόκων της Ελλάδας.  Αποφασίστηκε ακόμη την Παρασκευή να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορίες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών περιλαμβάνονται:

H κατάργηση της υποχρέωσης τήρηση λογιστικών βιβλίων από τους μικρομεσαίους αγρότεςH θεσμοθέτηση αφορολόγητου εισοδήματος 40.000 ευρώ για κάθε αγροτική οικογένεια και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδίH ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.Πάντως για τους βορειοελλαδίτες αγρότες η τρέχουσα θα είναι εβδομάδα διαβουλεύσεων, καθώς μπορεί οι συνάδελφοί τους που συμμετείχαν στη σύσκεψη της Λάρισαν (προσκείμενοι στην ΠΑΣΥ) να αποφάσισαν νέο κύκλο κινητοποιήσεων, ωστόσο εκείνοι συζητούν ακόμη προτάσεις που προτίθενται να καταθέσουν στους αρμόδιους υπουργούς ώστε να απαλλαγούν από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων.

Αγρότες της Βόρειας Ελλάδας διαβεβαιώνουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούν να μην φορολογηθούν, αλλά θέλουν η φορολόγησή τους να γίνει δίκαια και όχι με στόχο την «οικονομική καταστροφή τους και τον αφανισμό των καλλιεργειών τους» και σημειώνουν πως θα έχουν εντατικές διαβουλεύσεις αυτή την εβδομάδα προτού προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ