2012-04-17 10:04:08
Φωτογραφία για Προεκλογικές κροτίδες
 της Ελίνας Γαληνού

Ασθαίμοντας οδηγούμαστε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, με μια προεκλογική περίοδο αρκετά ψαλιδισμένη. Στις 6 Μαίου, οι κάλπες στήνονται για να δώσουν στον ελληνικό λαό το δικαίωμα να εκφραστεί ελεύθερα, εν μέσω των γνωστών περιορισμών.

Πέρα από την γενική δυσφορία που επικρατεί, τις ημέρες των αργιών του Πάσχα, οι πολιτικοί υποψήφιοι φρόντισαν κάπως να ελαφρύνουν το κλίμα ρίχνοντας ένα βλέμμα στην κοινωνία και υποσχόμενοι "αισιοδοξία". Κάποιος είπε πολύ εύστοχα "ευτυχώς που το φετεινό Πάσχα προηγείται των εκλογών, αλλιώς θα μας το είχαν μαυρίσει εκ των προτέρων" Εν τέλει, το φετεινό Πάσχα γλίτωσε τη μαυρίλα λόγω των επικειμένων εκλογών, αλλά και λόγω της απολογίας του Ακη Τσοχατζόπουλου στον ανακριτή. Μια απολογία, η οποία αναμένεται να βάλει φωτιά στα τόπια, αποκαλύπτοντας έργα και ημέρες επιόρκων πολιτικών, που πρώτοι και καλύτεροι δίνουν μαθήματα πολιτικής ηθικής στον ελληνικό λαό
. Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το ότι ο ίδιος αυτός ανακρινόμενος, έχει περάσει και από Εξεταστική της Βουλής, η οποία έδωσε το (τετριμμένο πλέον) πόρισμα, μη εύρεσης ενοχοποιητικών στοιχείων...Ούτε να παραβλέψει ότι για άλλη μια φορά, τα σαθρά θεμέλια του πολιτικού μας συστήματος, προβαίνουν σε εκκωφαντική επίδειξη της αδυναμίας τους τροφοδοτώντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ανεβάζοντας την ακροαματικότητα κάποιων εκπομπών..Οπως και να είναι όμως η εξέλιξη της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, μια παλίρροια θα τη φέρει, που όλο και κάτι θα βγάλει στην επιφάνεια του νερού..Εδώ είμαστε και αναμένουμε να δούμε, πόσο χρήσιμο θα αποδειχτεί αυτό, για την προεκλογική περίοδο..

Με τούτα και κείνα, δεν είναι διόλου παράξενη η γενική βαρεμάρα με την οποία ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει την έλευση εκλογών. Παρ΄όλη την πρωτοφανή ποικιλία των προσφερομένων πολιτικών επιλογών, οι τηρούμενες αναλογίες είναι παρούσες και η άλλη μέρα της κάλπης, αμφίβολη και ρευστή. Οση αισιοδοξία και αν διοχετεύσουν στην ατμόσφαιρα οι υποψήφιοι, ο κόσμος ξέρει ποιές προσδοκίες του επιτρέπονται.. Ο βομβαρδισμός των δημοσκοπήσεων από τις διάφορες εταιρείες, που υποτίθεται επιδιώκουν να διαφωτίσουν την κοινή γνώμη, προκαλεί τελικά μεγαλύτερη σύγχυση. Αναρωτιέται κανείς αν αξίζει να λαμβάνει υπόψη τα γκάλοπ, ή να κλείνει τ΄αυτιά του στα αποτελέσματά τους, τα οποία συχνά εμφανίζουν έντονα σημεία προκαταλήψεων, που σίγουρα επηρεάζουν μεροληπτικά τις προβαλλόμενες εκτιμήσεις.  

Αλλωστε, οι ελληνικές εκλογές έχουν γίνει αυτόν τον καιρό, ζήτημα παγκοσμίου ενδιαφέροντος και όλοι οι ξένοι, έχουν άποψη γι΄αυτές. Αρκετοί ξένοι παράγοντες μάλιστα, δίνουν ευθαρσώς και τα ποσοστά επιτυχίας των δύο μεγάλων κομμάτων, προβλέποντας συγκυβέρνηση λόγω έλλειψης αυτοδυναμίας και των δύο. Κάποιοι άλλοι καρδιοχτυπούν, ομολογώντας ότι φοβούνται μεγάλη ρευστότητα στο πολιτικό τοπίο της Ελλάδας μετεκλογικά, αν δεν προκύψει ισχυρή αυτοδυναμία ενός κόμματος. Μίλησαν ήδη γι΄αυτά η κα Λαγκάρντ, ο κ. Ολι Ρέν, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Αγγλοι, ...ως και η Goldman Sachs! Θέλουμε κι΄άλλο να το πιστέψουμε ότι όλοι ξέρουν περισσότερα από μας, που είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι;
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δώσε και μένα Μπάρμπα…!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δώσε και μένα Μπάρμπα…!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ