2012-04-17 10:00:59
Φωτογραφία για Δημιουργία μιας περιφερειακής δύναμης  Άξονας κατά της Τουρκίας με την επίσκεψη του Ισραηλινού ΥΠΕΞ
Λευκωσία: Η επίσκεψη του Ισραηλινού ΥΠΕΞ, Άβιγκτορ Λίμπερμαν στην Κύπρο πέραν της σύναψης συμφωνιών για θέματα ενέργειας, επεκτείνεται και στη δημιουργία ενός άξονα με τη συμμετοχή πέντε χωρών. Στις σημερινές συνομιλίες με την Κύπρια ομόλογό του Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή θα συζητήσει τη δημιουργία μιας περιφερειακής δύναμης στην οποία, εκτός από την Κύπρο και το Ισραήλ, θα συμμετέχουν Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Λεπτομέρειες σήμερα στον Φιλελεύθερο

Αρχίζει τις επαφές του στην Λευκωσία ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Με συνάντηση στις 10:00 το πρωί με την Κύπρια ομόλογό του Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή αρχίζει τις επαφές του στη Λευκωσία ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ο οποίος έφτασε χθες στο νήσο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ ηγείται επίσημης αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ισραηλινού ΥΠΕΞ όπως επίσης και τον Πρόεδρο και αξιωματούχους της Εθνικής Εταιρείας Νερού «Μεκορότ».


Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση με την κ. Μαρκουλλή θα ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δυο χωρών στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολούθως ο κ. Λίμπερμαν και η ισραηλινή αντιπροσωπεία θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και στη συνέχεια στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για συνάντηση με τον Υπουργό Νεοκλή Συλικιώτη.

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ θα παρακαθίσει σε γεύμα που διοργανώνει προς τιμήν του η Υπουργός Εξωτερικών.

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού.

Την Τετάρτη το πρωί ο κ. Λίμπερμαν θα έχει συνάντηση στη Λεμεσό με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα επισκεφτεί τη μονάδα αφαλάτωσης στην Επισκοπή.

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από την Κύπρο το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε χθες ότι η επίσκεψη Λίμπερμαν εντάσσεται στο πλαίσιο της ραγδαίας ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών σε διάφορους τομείς και ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας.

Είπε ακόμη ότι στην ατζέντα των επαφών θα βρίσκεται και το θέμα της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα πλάνα του Αλαφούζου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα πλάνα του Αλαφούζου
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ