2012-04-17 11:57:35
Φωτογραφία για Και κερατάδες και δαρμένοι
Κάπου έχει κουράσει η ιστορία με τα μαθήματα ηθικής σε αυτή τη χώρα... Και περισσότερο έχει κουράσει η έλλειψη μνήμης των πολιτών της. Εδώ και αρκετές μέρες βλέπω μία χαρά διαφόρων τύπων σε μπλογκς και γενικότερα τοποθετήσεις μέσα στο διαδίκτυο, γύρω από την υπόθεση Σαχπατζίδη. Περιμένουν μάλλον να βγούμε και να υπερασπιστούμε έναν από τους λίγους ανθρώπους που έβαζαν λεφτά στον ΠΑΟΚ.

Εννοείται πως δεν είναι σοβαρό και ηθικό να απλώσουμε καμία ασπίδα προστασίας σε κανέναν άνθρωπο που παρανόμησε. Τον λόγο έχει η ελληνική δικαιοσύνη και αν όντως παρανόμησε μπορεί να υποστεί τις συνέπειες. Σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες αυτό συμβαίνει και βέβαια, αυτό θα πρέπει να συμβεί κάποτε και εδώ.

Η λύσσα του να βγει κάποιος ένοχος πριν από μία δίκη, είναι δείγμα μίας σάπιας κοινωνίας που αρέσκεται σε τέτοιες συμπεριφορές και πολλές φορές αρκείται σε αυτές.


Το ΠΑΣΟΚ το μισώ, θεωρώ πως έχει εγκληματήσει σε βάρος μου  και βέβαια θα χαρώ πολύ όταν κάποια στελέχη του καθίσουν στο εδώλιο ως κατηγορούμενοι. Αυτό δεν αλλάζει βέβαια στη περίπτωση Τζοχατζόπουλου, όπως και σε καμία άλλη περίπτωση που ελπίζω να υπάρξει στο μέλλον.

Το γιατί πρέπει να εμπλέκεται ο ΠΑΟΚ σε αυτή την ιστορία δεν μπορώ να το καταλάβω. Η είσοδος ρευστού από την πλευρά Σαχπατζίδη έγινε με όλες τις νομότυπες διαδικασίες. Έλεγχος της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού, πράσινο φως από την πλευρά της και είσοδος ρευστού.

Βρήκαν την ευκαιρία διάφορα μιάσματα να ορμήσουν στον ΠΑΟΚ. Άνθρωποι που το παίζουν εκδότες και χρωστάνε σε παιδιά που έπαιρναν ψίχουλα πέντε και έξι μηνιάτικα. Οι κύριοι αυτοί είναι προφανώς υπόδειγμα για τη κοινωνία μας.

Τις προάλλες ο ΠΑΟΚ αντέδρασε γιατί έγραψε μία αθλητική εφημερίδα πως έγινε ξέπλυμα χρήματος λόγω της περίπτωσης Σαχπατζίδη στη ΠΑΕ. Ο ΠΑΟΚ έκανε μήνυση, όμως η ελληνική αστυνομία δεν κίνησε τη διαδικασία του αυτοφώρου παρότι ο εκδότης της συγκεκριμένης εφημερίδας έκανε εκπομπή στο ραδιόφωνο την ώρα που γινόταν αυτή. Το γιατί δεν χρειάζεται ανάλυση.

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Αλήθεια πώς είναι δυνατόν να προστατευτεί ο ΠΑΟΚ από τέτοιους τύπους, καθηγητές ηθικής αρκεί να είναι μακριά από το σπίτι τους;

Πρώτα απ’ όλα, είναι τόσο σαθρό το σύστημα που κυνηγώντας νομικά μία υπόθεση, αυτή θα εκδικαστεί μετά από καμιά τριετία. Η αστυνομία βαριέται – και καλά – να κινήσει τη διαδικασία του αυτοφώρου και ένας σύλλογος περιμένει την ηθική του αποκατάσταση σε βάθος χρόνου.

Το και κερατάς και δαρμένος, βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή διά της νομιμότητας.

Τέλος, κουράστηκα να ακούω τον κάθε βλάκα να μιλάει απαξιωτικά για ανθρώπους που δεν γνωρίζει. Σήμερα, στο στόχαστρο βρίσκονται τα παιδιά του Γιώργου Σαχπατζίδη, χθες βρισκόταν το παιδί του Βασίλη Γκαγκάτση.

Και τα τρία αυτά παιδιά τα έχω ζήσει στον ΠΑΟΚ και μέσω ρεπορτάζ, αλλά και μέσω κοινής παρουσίας σε εκδηλώσεις της ομάδας.

Βρίσκω τουλάχιστον χυδαία τα όσα έχω ακούσει και διαβάσει για αυτά, αφού πρόκειται για παιδιά με υποδομή και επίπεδο, με σοβαρότητα και εργατικότητα.

Ο Μάκης πέρασε και άκουσε πολλά μέχρι να πείσει για την αξία του και να αφήσει πίσω όσους χρέωναν τη θέση που πήρε στον πατέρα του.

Την ίδια διαδικασία, ίσως και πιο ακραία, θα πρέπει τώρα να περάσουν ο Δημήτρης και ο Γιώργος.

Και ο «κανονικός» ΠΑΟΚ, θα πρέπει να τους στηρίξει.
onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ