2012-04-17 11:54:05
Φωτογραφία για Ανασφάλιστα: Στα 250 ευρώ πρόστιμο και υποχρεωτική ασφάλιση των ΙΧ
Ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα εντοπίζει τα ανασφάλιστα σχεδιάζει το υπουργείο οικονομικών σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρίες με στόχο να... μειώσει τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων που έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ειδική επιτροπή στα μέτρα που προτείνονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι μεταξύ άλλων.

Όσοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. εντοπιστούν ότι δεν έχουν ασφαλίσει το όχημά τους, θα πληρώνουν παράβολο 250 ευρώ, και θα πρέπει να προχωρήσουν στη σύναψη ασφαλιστήριου συμβολαίου σε εταιρία της επιλογής τους μέσα σε 8 ημέρες.

Αυτοί, που δεν θα συμμορφωθούν μέσα στο οκταήμερο, θα τιμωρούνται στη συνέχεια με επιπλέον χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες.

Σύμφωνα τώρα με τους σχεδιασμούς η ηλεκτρονική βάση θα διασταυρώνει τα ασφαλισμένα οχήματα ,με τα οχήματα που έχουν άδεια κυκλοφορίας και είναι καταχωρημένα στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Μέσω αυτής της βάσης δεδομένων το ΚΕΠΥΟ θα ξεκινήσει την αποστολή επιστολών, βάσει των οποίων θα δίνονται οι προθεσμίες, στους ιδιοκτήτες του να προχωρήσουν στην ασφάλιση.

Εκτιμάται ότι αυτό το μέτρο μπορεί να αποφέρει πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στις ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ και το Δημόσιο θα εισπράττει από τα παράβολα.
asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έφυγε ο Δημήτρης Μητροπάνος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έφυγε ο Δημήτρης Μητροπάνος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ