2014-01-24 11:49:45
Φωτογραφία για Αργεντίνος δισεκατομμυριούχος θέλει ν΄αγοράσει τον Άραξο και όλα τα ελληνικά αεροδρόμια
Το γύρο του κόσμου κάνει η δήλωση στο Νταβός του Αργεντίνου δισεκατομμυριούχου Eduardo Eurnekian πως ετοιμάζεται να δώσει προσφορές στην ελληνική κυβέρνηση για 21 περιφερειακά αεροδρόμια.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg ο Eduardo Eurnekian εκπροσωπεί την εταιρεία Corporate America, η οποία επιχειρεί επέκταση στην Νότια Ευρώπη εκμεταλλευόμενη την κρίση.

Το σύνθημα του είναι απλό:''Θα είμαστε πολύ επιθετικοί σε όλα τα μέτωπα. Έχουν ανοίξει πολλές ευκαιρίες μετά την κρίση''.

Ποιά είναι η Corporate America

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Corporate America διαχειρίζεται ήδη 51 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αποκτήσει ποσοστό 23% του αεροδρομίου τις Πίζας στην Ιταλία.

Η ίδια εταιρεία ετοιμάζεται επίσης να υποβάλει προσφορές για έργα παραχώρησης στο Κούσκο, το Περού, την Μπαρανκουίλα, την Κολομβία και το κύριο διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο.


Η εταιρεία, με έδρα το Μπουένος 'Αιρες, ανακαινίζει το αεροδρόμιο της Μπραζίλια εν όψει του παγκοσμίου κυπέλου ποδοσφαίρου τον Ιούνιο, με σχέδιο να τριπλασιάσει της πωλήσεις μέσω της λιανικής έως το 2015 και να το καταστήσει κύριο εγχώριο κόμβο της μεγαλύτερης οικονομίας της Νότιας Αμερικής.

Η εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων της Corp. America, η οποία έχει έσοδα 1,2 δισ. δολάρια ετησίως, δεν έχει χρηματοδοτικές ανάγκες επί του παρόντος που πρέπει να καλυφθούν από τις αγορές ομολόγων, δήλωσε ο Γιουρνεκιάν. Η εταιρεία του χρησιμοποίησε τα έσοδα από την έκδοση ομολόγων ύψους 300 εκατ. δολαρίων το 2010 για να ανακαινίσει το αεροδρόμιο Εζέιζα στο Μπουένος 'Αιρες και χρηματοδοτείται με χαμηλό κόστος από τη βραζιλιάνικη αναπτυξιακή τράπεζα BNDES, πρόσθεσε ο επιχειρηματίας.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ