2014-01-24 15:23:28
Φωτογραφία για Σόιμπλε στο Φόρουμ του Νταβός: Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο
Η Ελλάδα η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο της κρίσης του δημόσιου χρέους που ξεκίνησε στα τέλη του 2009, σημειώνει σημαντική πρόοδο στο μακρύ δρόμο της προς την ανάκαμψη, κάτι που δεν θα μπορούσε κανείς να το σκεφτεί πριν από δύο χρόνια, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε στο Νταβός.

«Ενάντια σε όλες τις εκτιμήσεις, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν καταφέρει να επιλύσουν την κρίση εμπιστοσύνης στο ευρώ», τόνισε ο Σόιμπλε.

«Ενάντια σε όλα τα σενάρια περί τέλους του κόσμου, οδηγήσαμε το ευρώέξω από την κρίση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Η Ευρώπη δεν είναι πλέον το κέντρο της ανησυχίας για τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης». Η γερμανική συνταγή των μεταρρυθμίσεων, έβγαλε την Ευρώπη από την κρίση, όπως πρόσθεσε.

Το κόστος δανεισμού στις χώρες της περιφέρεια της Ευρώπης μειώθηκαν έντονα αυτό το μήνα, καθώς η Ιρλανδία βγήκε από το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης. Ωστόσο, η ανεργία-ρεκόρ συνεχίζει να πλήττει χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, την στιγμή που η Ευρωζώνη αγωνίζεται να βγει από την ύφεση .

WORLD ECONOMIC FORUM

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε στο Νταβός

Ο Σόιμπλε, πάντως τόνισε ότι Γερμανία δεν σκοπεύει να αλλάξει την οικονομική της πολιτική, διαψεύδοντας τις προσδοκίες όσων αναμένουν χαλάρωση της λιτότητας.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ