2014-01-24 16:26:18
Φωτογραφία για Προσοχή: Kάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν θέμα στο Φαρμακονήσι !
 

Το θέμα στο Φαρμακονήσι  είναι σοβαρό και ύποπτο …Δεν μας τα λένε καλά κάποιοι που  τους έπιασε ο πόνος από τα ζεστά σπίτια  τους !

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτης το επισημαίνει αν και από ότι φαίνεται κάποιοι ανθρωπιστές εγκαλούν την Ελλάδα όχι τυχαία και όχι μόνο για τα δήθεν ανθρωπιστικά τους αισθήματα !

Να αναφέρουμε οτι εκτός των Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος οι Ένοπλες δυνάμεις έστειλαν για την διάσωση των λαθρομεταναστών δύο   Ελικόπτερα Souper Puma ,κανονιοφόρο  του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και μια  φρεγάτα που περιπολούσε στα ανοιχτά !

Η Διεθνής Αμνηστία έστειλε την έκθεση της μετά απο αναφορά των εδώ αντιπροσώπων της και κάποιων κομματικών εγκεφάλων που το στόχο έχουν τι ;  

Να παραδώσουμε την διάσωση σε Διεθνείς Δυνάμεις ή να εξαιρέσουμε το Φαρμακονήσι από την ΑΟΖ και την Ελληνική Κυριαρχία ;

 

 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτης μίληστο στο ΑΠΕ_ΜΠΕ για αυτό το θέμα

 

Πολλοί θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα -κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχει ζητήσει να έρθει να ενημερωθεί και να του δείξουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απαντώντας στις επικρίσεις για το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, από το οποίο έχουν χαθεί μέχρι στιγμής δύο μετανάστες, ενώ σύμφωνα με τους διασωθέντες αγνοούνται δέκα.

Ο υπουργός είπε, επίσης, ότι δεν ισχύουν καθόλου οι μαρτυρίες περί ρυμούλκησης του σκάφους από το λιμενικό προς τις τουρκικές ακτές, ενώ απέδωσε ως αιτία του ναυαγίου του αλιευτικού, στο οποίο επέβαιναν οι παράνομοι μετανάστες, την άγνοιά τους σχετικά με το θαλάσσιο στοιχείο, καθώς, όπως είπε, οι περισσότεροι ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τη θάλασσα.

Το Λιμενικό Σώμα αρνείται ότι φέρει ευθύνη για την τραγωδία και τονίζει πως «σε καμία περίπτωση το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος δεν διενεργούσε ρυμούλκηση προς τις τουρκικές ακτές» και πως αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το στίγμα βύθισης του σκάφους βρίσκεται δυτικότερα από το στίγμα εντοπισμού του, δηλαδή με κατεύθυνση την ελληνική περιοχή.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η υπερπροσπάθεια που κατέβαλε το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους» για τη διάσωση των αλλοδαπών είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στην αριστερή κύρια μηχανή του. Το πλήρωμα παράλληλα με τις ενέργειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, συνέχισε και ολοκλήρωσε την επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών.

Να θυμίσουμε οτι η Διεθνής Αμνηστία μας εγκαλεί  και απαιτεί άκουσον -άκουσον:

Να ξεκινήσουν διεξοδική, διαφανή και ανεξάρτητη έρευνα για το περιστατικό της 20ής Ιανουαρίου 2014 που συνέβη κοντά στο Φαρμακονήσι και να φέρουν στο φως τις συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκαν ζωές στο Αιγαίο, και να ασκήσουν δίωξη στους υπαιτίους ζητεί η Διεθνής Αμνηστία από τις ελληνικές αρχές.

Επιπλέον, η οργάνωση καλεί την ελληνική κυβέρνηση να διερευνήσει όλους τους ισχυρισμούς για συλλογικές απωθήσεις και κακομεταχείριση στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και στο Αιγαίο, και να ασκήσουν δίωξη στους αξιωματούχους που εμπλέκονται.

http://veteranos.gr/prosochi-kapii-theloun-na-dimiourgisoun-thema-sto-farmakonisi/

Δύο Ε/Π AS-332C1 Super Puma της ΠΑ & η Κ/Φ ΚΡΑΤΑΙΟΣ του ΠΝ στο Φαρμακονήσι !

 

Σε εξέλιξη (22.2.14) είναι εκτεταμένες έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, για τον εντοπισμό αγνοούμενων λαθρομεταναστών.Ειδικότερα, 1,5 ναυτικό μίλι από το Φαρμοκονήσι, σκάφος του λιμενικού εντόπισε ακινητοποιημένο αλιευτικό, με λαθρομετανάστες, πιθανόν από μηχανική βλάβη.

Το πλωτό του λιμενικού άρχισε να ρυμουλκεί το αλιευτικό, αλλά από αδιευκρίνιστη αιτία δύο από τους μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα.

Τότε οι υπόλοιποι στην προσπάθειά τους να δουν τι συμβαίνει μετακινήθηκαν πάνω στο σκάφος με αποτέλεσμα αυτό να αναποδογυρίσει. Έως τώρα έχουν διασωθεί 16 άτομα, ενώ σύμφωνα με τους λαθρομετανάστες, 12 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή Βόρεια της Ν. Φαρμακονήσι με τα παρακάτω μέσα:

• Την , η οποία έλαβε εντολή στις 02:00 και μετέβη στην περιοχή.

• Δύο Ε/Π AS-332C1 Super Puma της ΠΑ, τα οποία απογειώθηκαν από την Ν. Χίο στις 03:00 και την Ν. Ρόδο στις 08:00 αντίστοιχα.

http://veteranos.gr/dio-ep-332c1-super-puma-tis-pa-kf-krateos-tou-pn-sto-farmakonisi/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ