2014-01-24 20:55:12
Φωτογραφία για Πέτρος Κωστόπουλος - Νότης Σφακιανάκης: Μια κόντρα που κρατάει 11 χρόνια
Την Άνοιξη του 2003 το περιοδικό downtown κυκλοφορεί στα περίπτερα και στο εξώφυλλο υπάρχει ο τίτλος «Ποιος νομίζει ότι είναι ο Νότης και ποιος πραγματικά είναι». Όμως αν αγόραζε κάποιος το τεύχος θα έβλεπε ότι οι σελίδες μέσα στο τεύχος που αναφέρονταν στη συνέντευξη-αρθρo του Νότη Σφακιανάκη έλειπαν. Κάποιος τις είχε σκίσει. Και αυτό δεν έγινε τυχαία, έγινε ύστερα από εντολή του εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου.

Ο δημοσιογράφος που έκανε τη συνέντευξη ήταν ο εικαστικός και βιογράφος του Ιόλα, Νίκος Σταθούλης, ο οποίος 11 χρόνια μετά μας περιγράφει το τι πραγματικά συνέβη: « Το περιοδικό έβγαινε Πέμπτη στα περίπτερα και μέρα πριν υπήρχε το τεύχος στα γραφεία. Ο Πέτρος μόλις είδε το τεύχος έγινε έξαλλος με μια απάντηση που έδινε ο Νότης σε μια ερώτηση. Αμέσως έδωσε εντολή και επιστράτευσε εργάτες στα τυπογραφεία για να κόψουν τις σελίδες του θέματος. Όλο το βράδυ κράτησε αυτή η διαδικασία και κινδύνευσε θυμάμαι το περιοδικό να μην βγει έγκαιρα στα περίπτερα. Τα τεύχη του κυκλοφόρησαν στη επαρχίας δεν τα προλάβανε στο πρακτορείο διανομής τύπου και βγήκαν με την συνέντευξη. Έγινε μεγάλος ντόρος.


Επίσης μέχρι τότε η εταιρεία του Νότη είχε επιλέξει να κάνω μονό εγώ τις συνεντεύξεις του για οποιοδήποτε έντυπο. Από τότε και μετά διακόψαμε κάθε επαφή και με την εταιρεία και με τον Νότη. Θυμάμαι ότι η διευθύντρια του περιοδικού Νάνσυ Ζαμπετογλου είχε πάθει σοκ. Είχε σπάσει το τηλεφωνικό κέντρο από αναγνώστες που είχαν αγοράσει το περιοδικό και δεν έβρισκαν πουθενά το θέμα της συνέντευξής. Η εταιρεία τότε απειλούσε με εμπάργκο την Imako μιας και ο Νότης τότε ήταν ο πιο περιζήτητος καλλιτέχνης της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Με τον καιρό το θέμα αποσιωπήθηκε, αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις και ο Νότης έδωσε συνέντευξη στο Nitro.».

Τον ρωτάμε για το πώς βλέπει σήμερα τον Νότη: «Όλα αυτά που γίνονται είναι ευτράπελα από ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχουν την δύναμη να καθοδηγούν τον κόσμο. Με τον Νότη κατάλαβα ότι όλοι έχουμε ένα μικρό κομμάτι της Ελλάδας μέσα μας αλλά όχι ολόκληρο».

Πηγή: Joytv
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ