2014-01-24 21:50:44
Φωτογραφία για Σε σεισμό αποδίδεται ο μυστηριώδης κρότος που αναστάτωσε την Καλαμάτα
Μια ασθενής σεισμική δόνηση στην περιοχή της Καλαμάτας προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, την Τετάρτη προς Πέμπτη.

Ένας εκκωφαντικός κρότος, που έμοιαζε με έκρηξη, ακούστηκε από τα Γιαννιτσάνικα έως και το Αρχοντικό Αβίας.

Κινητοποιήθηκαν Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά παρά τους ελέγχους δεν διαπιστώθηκε κανέναν συμβάν, ενώ εκατοντάδες ήταν οι κάτοικοι της Καλαμάτας που καλούσαν το «100» και την Πυροσβεστική για να ενημερωθούν.

Αναπτύχθηκε έντονη φημολογία, στο πλαίσιο της προσπάθειας των κατοίκων να ερμηνεύσουν τι συνέβη. Άλλοι έκαναν λόγο για αεροπλάνο που έσπασε το φράγμα του ήχου, άλλοι για θόρυβο από το υπέδαφος, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι είδαν και λάμψη βόρεια της Καλαμάτας την ώρα του κρότου.

Η πληροφόρηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι δεν υπάρχει καταγραφή σεισμικής δόνησης. Ωστόσο, ο σεισμολόγος του Ινστιτούτου Θαν. Γκανάς, πληροφόρησε πως δύο σταθμοί (σεισμολογικοί), της Ιθώμης και της Πύλου, είχαν καταγράψει μια ασθενή δόνηση, χωρίς άλλα στοιχεία, που δεν «πέρασε» στο επίσημο δίκτυο, επειδή δεν υπήρχε καταγραφή από τρίτο σταθμό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Γκανά, πρόκειται για ασθενή δόνηση στην περιοχή της Καλαμάτας και μεμονωμένο φαινόμενο.

Πηγή: tharrosnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ