2014-01-24 23:04:19
Φωτογραφία για ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ : ΕΤΟΙΜΟΣ ΜΕ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
Ο δεινός εκτελεστής του Ολυμπιακού και θρυλικός σκόρερ των ερυθρόλευκων, Αλέξης Αλεξανδρής, μίλησε στον «Γαύρο» για τα παιχνίδια του Θρύλου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.

Ο βετεράνος επιθετικός τόνισε ότι ο Θρύλος μόνο να κερδίσει έχει απ’ αυτά τα δύο παιχνίδια, ενώ δήλωσε σίγουρος ότι ο Κώστας Μήτρογλου θα είναι πανέτοιμος για να αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές Αγγλίας, ενώ μίλησε για τον Αριέλ Ιμπαγάσα, το αήττητο στην Ελλάδα και τα ματς με τον Ατρόμητο στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αρχικά, θα ήθελα το σχόλιό σας για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, αλλά δείχνει φέτος να παίρνει αυτό που θέλει από τα παιχνίδια, ενώ παράλληλα παραμένει και αήττητος στην Ελλάδα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν παρακολούθησα όλο το παιχνίδι, αλλά αυτό που λες έχεις δίκιο. Ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα. Αυτό είναι γνωστό και το ξέρουν όλοι. Η ποιότητα και μόνο των ποδοσφαιριστών του και η κλάση τους, είναι μία σκάλα πάνω από τους ποδοσφαιριστές των υπόλοιπων ομάδων. Αυτό και μόνο λέει πολλά. Για το αήττητο πιστεύω ότι δύσκολα θα σπάσει.


Ε: Ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά του Κυπέλλου θα βρει μπροστά του τον Ατρόμητο, μία ομάδα που φαινομενικά τον δυσκολεύει τα τελευταία χρόνια Α: Ο Ατρόμητος μαζί με τον ΠΑΟΚ είναι οι δύο ομάδες που μπορούν και κοντράρουν τον Ολυμπιακό. Βέβαια, πιστεύω ότι σε διπλά παιχνίδια ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν θα έχει εμπόδιο και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όσον αφορά τον Ατρόμητο. Αν το πρώτο παιχνίδι είναι και στην έδρα του, τότε πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα. Αν ήταν σε νοκ άουτ ματς μέσα στο Περιστέρι, ίσως τότε να σου έλεγα ότι μπορεί να ήταν μοιρασμένες οι πιθανότητες. Βέβαια, το ότι τον Ολυμπιακό τον κοντράρουν μόνο δύο ομάδες στην Ελλάδα είναι κακό για τον ίδιο, διότι θα έχει πρόβλημα στα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε λίγο καιρό.

Ε: Μου δίνετε μία καλή πάσα τώρα για να σας ρωτήσω για τις αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εσείς την έχετε αντιμετωπίσει κιόλας πιο παλιά και είστε ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να μου μιλήσει για τα παιχνίδια αυτά που τα περιμένουν όλοι πώς και πώς.

Α: Εγώ αντιμετώπισα τη Γιουνάιτεντ πριν από περίπου 10 χρόνια και παραπάνω και από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Καταρχήν υπάρχουν διαφορετικοί παίκτες και πρόσωπα στις περισσότερες θέσεις, ενώ έχει παίξει σημαντικό ρόλο η αλλαγή προπονητή. Ο Μόγες έχει άλλη φιλοσοφία και θέλει να περάσει το δικό του πλάνο στην ομάδα και για τον ίδιο υπάρχει μεγάλη πίεση, καθώς διαδέχτηκε έναν μεγάλο προπονητή. Ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει απ’ αυτά τα δύο παιχνίδια. Μόνο να κερδίσει έχει. Αυτό που με προβληματίζει όμως, είναι ότι στην Αγγλία η Γιουνάιτεντ μπορεί να χάνει για παράδειγμα από τη Σουόνσι, αλλά εκεί όλες οι ομάδες παίζουν στα κόκκινα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό. Είναι ο Ολυμπιακός και μετά ακολουθούν οι υπόλοιποι. Αυτό κάνει κακό στον ρυθμό της ομάδας.

Ε: Μπορεί να γυρίσει… μπούμερανγκ για τον Ολυμπιακό ο αποκλεισμός της και από το Λιγκ Καπ που ήταν η τελευταία εγχώρια διοργάνωση που κυνηγούσε για να κατακτήσει έναν τίτλο φέτος; Και το λέω αυτό, διότι της έχει απομείνει πλέον το Champions League αφού και στο πρωτάθλημα βρίσκεται 14 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Α: Δεν είναι καλό για μία ομάδα του βεληνεκούς της Γιουνάιτεντ να μένει έξω από τους στόχους της. Μπορεί να περνάει αυτή την περίοδο μία κρίση, αλλά δεν παύει να είναι μία μεγάλη ομάδα. Μην το ξεχνάμε αυτό. Σήμερα μπορεί να είναι έτσι, αύριο μπορεί να δώσει 200 εκατομμύρια να πάρει δύο παίκτες και να αλλάξει όλη η ομάδα. Μπορεί να περνάει μία αγωνιστική κρίση, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε διαλύσει. Ομως, όπως είπα και πριν, ο Ολυμπιακός μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει απ’ αυτά τα δύο παιχνίδια. Ολα πάντως κρίνονται μέσα σε 180 λεπτά. Δηλαδή στα δύο παιχνίδια και όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο.

Ε: Πάντως, για τον Ολυμπιακό το μεγάλο του «όπλο» για τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ θα είναι ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος όμως δείχνει -όπως είναι λογικό- έξω από τα νερά του μετά την επιστροφή του από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε. Σε έναν μήνα που είναι το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, θεωρείτε ότι θα είναι ο Μήτρογλου που βλέπαμε και απολαμβάναμε πριν τραυματιστεί; Γιατί ο Ολυμπιακός ποντάρει πολλά πάνω του…

Α: Ο Μήτρογλου είναι αυτή τη στιγμή η πιο αξιόπιστη λύση για τον Ολυμπιακό σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Ετσι πιστεύω. Είναι το μεγάλο «όπλο» της ομάδας όπως είπες και θα παίξει καταλυτικό ρόλο στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων. Το ότι βρίσκεται έξω από τα νερά του, είναι φυσιολογικό αφού προέρχεται από τραυματισμό. Δεν μου κάνει μεγάλη εντύπωση. Ομως, παιχνίδι με παιχνίδι θα βρίσκει και πάλι τα πατήματα και τον ρυθμό του και πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος για τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ.

Ε: Πάμε και πάλι πίσω στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ο Ιμπαγάσα έκανε εκπληκτικά πράγματα και πάλι με την είσοδό του στο γήπεδο και έδωσε μία μαγική ασίστ στον Σέποβιτς. Ενα σχόλιο για τον Αργεντινό;

Α: Ο Ιμπαγάσα είναι μία ποιότητα από μόνος του. Ενας παίκτης που πρέπει να έχει κάθε ομάδα και ένας παίκτης που μέσα στον αγωνιστικό χώρο κάνει τη διαφορά. Για μένα πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερο. Σίγουρα και λόγω ηλικίας έχει προβλήματα τραυματισμών, αλλά είναι ένας παίκτης που ομορφαίνει το ματς με την παρουσία και τις ενέργειές του. Ο κόσμος θέλει να βλέπει θέαμα κι αυτό το προσφέρει αυτός ο παίκτης. Πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ακόμα και στα ματς με τη Γιουνάιτεντ για το Champions League. Η κλάση του και η ποιότητά του μπορεί να ωφελήσουν τον Ολυμπιακό, να σου κάνει μία μπαλιά που θα σου δώσει μισό γκολ, που ενδεχομένως δεν μπορεί να την κάνει άλλος, απ’ όλη την ομάδα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ