2014-01-25 10:36:06
Φωτογραφία για Ποια νυχτερινή συνήθεια συνδέεται άμεσα με την κατάθλιψη
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το τεχνητό φως τις βραδινές ώρες μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για την ψυχική υγεία, πυροδοτώντας τα συμπτώματα κατάθλιψης και τη νοητική κατάπτωση Μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature δείχνει ότι τα ποντίκια που ήταν εκτεθειμένα σε τεχνητό φως πριν τη συνήθη ώρα του ύπνου παρουσίαζαν μεταβολές στην εγκεφαλική τους λειτουργία.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές αφορούσαν στις περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με τη διάθεση, τα μνήμη και τη μάθηση, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν καταθλιπτικά συμπτώματα και να σημειωθεί μειωμένη ικανότητα απομνημόνευσης.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins δηλώνουν πως «οι άνθρωποι και τα ποντίκια διαθέτουν όμοια κύτταρα στον εγκέφαλο, τα οποία ενεργοποιούνται από το φως». «Έως τώρα, δε γνωρίζαμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους στην εκδήλωσης της κατάθλιψης.»

Για να περιορίσουμε τον κίνδυνο κατάθλιψης, οι ερευνητές συνιστούν να επιλέγουμε χαμηλό φωτισμό στο σπίτι τις βραδινές ώρες και να αποφεύγουμε την τηλεόραση και τη χρήση υπολογιστή πριν τον ύπνο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ