2014-01-25 10:35:17
Φωτογραφία για Σούπερ δόση έως 16 δισ. ευρώ τον Μάρτιο με προϋποθέσεις
Θα πρέπει η κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί

Καθυστερημένη αλλά ενισχυμένη προβλέπεται να έρθει η επόμενη δόση του δανείου από την τρόικα, που θα είναι και η τελευταία πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να αποτοξινωθεί από την τρόικα- και στην ευρωζώνη από την Ελλάδα- κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδους.

Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση, όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα», ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα διαρθρωτικά τουλάχιστον μέτρα που έχει υποσχεθεί, για τα οποία η τρόικα έχει κλιμακώσει τις πιέσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τρόικα και το οικονομικό επιτελείο, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, ποσό 11 - 16 δισ. ευρώ εκτιμάται πως μπορεί να εγκριθεί και θα αρχίσει να εκταμιεύεται προς τα τέλη Μαρτίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ευρωζώνη θα εκταμιεύσει ένα μεγάλο μέρος της «σούπερ δόσης» στην αρχή και στη συνέχεια θα θέσει προαπαιτούμενα για τη σταδιακή εκταμίευση του υπολοίπου.

Για την επιστροφή της τρόικας δεν έχει οριστεί ημερομηνία αλλά οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο επόμενο Σαββατοκύριακο με στόχο να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις στις 3 Φεβρουαρίου. 
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ