2014-01-25 14:48:45
Φωτογραφία για Αχαΐα: «Φυσικό ΑΒΕΕ» η νέα εταιρεία της οικογένειας Μαρλαφέκα
Μία νέα εταιρεία ίδρυσε η οικογένεια Μαρλαφέκα, ιδιοκτήτρια της Λουξ. Πρόκειται για την εταιρεία Φυσικό ΑΒΕΕ, η οποία συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 και μεταξύ άλλων σκοπός της είναι η βιομηχανική κατασκευή, παραγωγή, εμπορία και αποθήκευση αναψυκτικών, χυμών, ποτών, εν γένει μη αλκοολούχων ποτών και συναφών ειδών αλλά και η εμφιάλωση, εμπορία και αποθήκευση νερού σε κάθε μορφή αυτού.

Στην Φυσικό ΑΒΕΕ θα ενταχθεί και η νέα επένδυση που θα υλοποιηθεί στο Αίγιο, ύψους 33 εκατ. ευρώ, όπως έχει γράψει το thebest.gr. Η διοίκηση της εταιρείας εμφανίζεται αισιόδοξη ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις και θα βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για την έναρξη κατασκευής της νέας πρότυπης μονάδας παραγωγής αναψυκτικών και χυμών.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της Λουξ εστιάζει στη διεύρυνση των εξαγωγών της. Ηδη η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές σε Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αλβανία, Ελβετία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά, όπου το ελληνικό στοιχείο είναι σημαντικό, καθώς και σε Παναμά, Κίνα και Ισραήλ
. Σε ώριμο στάδιο εκτιμάται ότι βρίσκονται οι συζητήσεις για διείσδυση της εταιρείας στην αγορά των Αραβικών Εμιράτων, της Ν. Αφρικής, της Ταϊβάν και της Σαουδικής Αραβίας, όπου η ζήτηση στα εισαγόμενα προϊόντα είναι μεγάλη. Παράλληλα, η εταιρεία, όπως αναφέρει το Κέρδος, επιδιώκει την ενδυνάμωση της παρουσίας της στην αγορά της Κύπρου, που είχε ανακοπεί από τον περασμένο Απρίλιο λόγω των οικονομικών και κοινωνικών γεγονότων.

Στόχος της Λουξ για την προσεχή πενταετία είναι οι εξαγωγές να αποτελούν το 10% του κύκλου εργασιών της. Οσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, την τελευταία 5ετιία υπάρχει συνεχής αύξηση τζίρου, στα επίπεδα του 28,5%, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός της είναι μηδενικός. Ο κύκλος εργασιών της το 2012 διαμορφώθηκε στα 24,8 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2013 αναμένεται περί τα 27 εκατ.

Σημειώνεται ότι για 3η συνεχόμενη χρονιά η λουξ Cola είναι χορηγός στο τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ηλεκτρονικού ποδοσφαίρου Loux Cola Pro Series 2014 υπό την αιγίδα της PES League. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου τουρνουά, θα αναμετρηθούν 256 παίκτες. Συνολικά θα διεξαχθούν 6 προκριματικά στις μεγαλύτερες πόλεις τις Ελλάδος.

Πέρα από τα μεγάλα χρηματικά ποσά και δώρα του τελικού, οι 2 πρώτοι φιναλίστ θα κερδίσουν το εισιτήριο για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται κάθε χρόνο και που πέρυσι μοίρασε 15.000 ευρώ στους νικητές.

Πηγή: kerdos
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ