2014-01-29 00:00:07
Φωτογραφία για Εαν ο σεισμός γινόταν στην Πάτρα ή την Αθήνα θα θρηνούσαμε θύματα
Την άποψη πως εαν ο σεισμός της Κεφαλονιάς γινόταν στην Πάτρα ή την Αθήνα σήμερα θα μετρούσαμε  και θα θρηνούσαμε εκατοντάδες θύματα, διατύπωσε μιλώντας στο Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΕ ΓΑΛΑΖΙΟ ΦΟΝΤΟ στο "Ράδιο Γάμμα", ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ακης Τσελέντης.

Παράλληλα επεσήμανε πως υπάρχουν δυο τρεις περιοχές οι οπολιες προβληματίζουν την επιστημονική κοινότητα ενώ απαντώντας στο ερώτημα κατα πόσο οι σταθμοί του ΒΑΝ έχουν λάβει σήμερα μετά το σεισμό της Κεφαλονιάς, αρκέστηκε να δηλώσει πως "αυτά που έχουν καταγραφεί δεν είναι ανακοινώσημα" Ο κ. Τσελέντης τόνισε πως εαν σε περιοχές όπως ο Κορινθιακός και ο πατραϊκός σημειωθεί σεισμικό γεγονός τότε αυτό θα είναι ανεξάρτηρο από τη δόνηση που συγκλόνησε την Κυριακή την Κεφαλονιά.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου πατρών πρόσθεσε επίσης πως η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται φυσιολογικά και αυτό επαληθεύει όσους εκτίμησαν ωπς η δόνηση της Κυριακής ήταν ο κυρίως σεισμός. Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη οι μετασειμοί θα διαρκέσουν έως και τρεις μήνες και θα υπάρξουν περιπτώσεις που θα καταγραφούν δονήσεις μεγέθους έως και 5.2 Ρίχτερ.
patrasnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ