2014-01-30 02:18:07
Φωτογραφία για Ομολογιακό δάνειο 900 εκατ. για την Play
Ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 900 εκατ. ευρώ, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play του Πάνου Γερμανού θεμελιώνει ακόμα πιο πολύ τη θέση της στην πολωνική αγορά, ενώ η μητρική Olympia Development αποδεικνύει για μία ακόμα φορά τον εξωστρεφή της χαρακτήρα.

Το ντεμπούτο της Play στην παγκόσμια αγορά ομολόγων έγινε πριν από λίγες ημέρες, εκδίδοντας ομολογιακό δάνειο, το οποίο υπερκαλύφθηκε επτά φορές. Η συνολική πορεία της Play και η μελλοντική της εξέλιξη προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πολύ μεγάλων funds με πολλά χρόνια παρουσίας στην αγορά. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα στο μετοχικό κεφάλαιο εισήλθε η Third Point, αγοράζοντας από τον όμιλο Ρέστη το ποσοστό του που ανέρχεται στο 10%.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Olympia Development Κώστας Καραφωτάκης η έκδοση του ομολογιακού δανείου ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη, καθώς η εταιρεία πέτυχε την καλύτερη τιμολόγηση για εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 5,25%


Από το ποσό που συγκέντρωσε προτίθεται να αποπληρώσει μέρος του δανεισμού της που ανέρχεται στα 580 εκατ. ευρώ και προέρχεται από την China Development Bank και τοπικές τράπεζες.

Επίσης, θα χρηματοδοτηθεί το επενδυτικό πλάνο του ομίλου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει επέκταση του δικτύου λιανικής. Πρόθεση αποτελεί η λειτουργία 50 καταστημάτων Public εντός του έτους, από 39 που λειτουργούν σήμερα. Όπως τόνισε ο Κ. Καραφωτάκης, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κεφάλαια που έρχονται από την πολωνική αγορά κατανέμονται σωστά, με απώτερο στόχο να καταστεί ο όμιλος ανταγωνιστικός.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play, αποτελεί ηγετικό brand στην αγορά τηλεπικοινωνιών της Πολωνίας, όπου εισήλθε πριν από 6 χρόνια ως ο τέταρτος πάροχος.

Έχει αναπτύξει το πιο σύγχρονο δίκτυο κινητής στην Πολωνία και κερδίζει συνεχώς μερίδια αγοράς με ταχύτητα που την ανέδειξε ως την πρώτη εταιρεία σε ανάπτυξη στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη. Μέσα σε έξι χρόνια δραστηριοποίησης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη 11 εκατομμυρίων συνδρομητών κατακτώντας μερίδιο της τάξης του 20%

Η Play είναι ελληνική εταιρεία, με το 50,3% της μετοχικής της σύνθεσης να ανήκει στον ελληνικό όμιλο Olympia Development και το 49,7% στην αγγλικών συμφερόντων Novator. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ